Drenajul limfatic, o metoda eficienta pentru detoxifiere

Drenajul limfatic, o metoda eficienta pentru detoxifiere
Drenajul limfatic, o metoda eficienta pentru detoxifiere

Pe langa dieta bogata in alimente care au puterea de a grabi eliminarea toxinelor din organism, exista proceduri corporale terapeutice care reusesc acelasi lucru. Una dintre metodele consacrate este drenajul limfatic.

Prima mea sedinta de drenaj limfatic a fost ceva ce nu se poate descrie in cuvinte. Manevrele usoare de masaj pe anumite zone ale corpului m-au facut sa ma relaxez atat de bine incat aproape ca am adormit.

La fel de bine m-am simtit si dupa prima sedinta de presodrenaj, impachetata in componente costumului care se incalzeste, isi modifica volumul si asa cum ii sugereaza si numele, aplica o presiune asupra mainilor, picioarelor si abdomenului.

Eficacitatea principiilor drenajului limfatic a fost dovedita in cazul meu si de o vizita fulger la toaleta dupa ora de terapie.

In principiu, drenajul limfatic este un masaj usor combinat cu aplicarea presiunii usoare asupra ganglionilor limfatici, puncte cheie din organism unde se aduna toxine pentru a fi drenate in sistemul circulator limfatic. Ganglionii limfatici se gasesc in regiunea gatului, a sanilor, abdomenului, in zona inghinala si a genunchilor.



Limfa este un lichid care circula prin sistemul limfatic, rolul acesteia fiind acela de a elimina toxinele din organism. Aceasta se aduna in ganglionii limfatici, iar masajul in punctele unde se gasesc acestia stimuleaza eliberarea toxinelor din ganglioni. Implicit, este stimulat sistemul imunitar si se tonifiaza pielea. Masajul ganglionilor este insotit de cel pe traseul vaselor limfatice pentru drenarea limfei.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Specialistii spun ca drenajul limfatic asigura o curatire si o regenerare profunda a organismului, de aceea,

il recomanda in completarea regimurilor de detoxifiere pentru un rezultat optim. Tot prin drenajul limfatic se stimuleaza eliminarea apei stagnante din organism si se amelioreaza aspectul de coaja de portocala a pielii, mult temuta si nedorita celulita, care desi nu este o boala, afecteaza starea de bine a majoritatii femeilor.

Drenajul limfatic este mai mult decat o procedura cosmetica si se face de catre kinetoterapeuti. Printre beneficii, specialistii mentioneaza imbunatatirea sistemului imunitar, combaterea senzatiei de picior greu care apare din cauza sedentarismului si deshidratarii, ameliorarea calitatii somnului, a unor probleme circulatorii.

Presodrenajul are aceleasi beneficii ca drenajul limfatic manual, insa efectele sale sunt date de presiunea aerului care intra in componentele costumului special care se aplica pe maini, abdomen si picioare. Presodrenajul este contraindicat femeilor insarcinate, persoanelor cu hipertensiune si celor cu afectiuni cardiace si maligne.
Sursa: www.csid.ro



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies