Iata cum sa faci acasa ulei de scortisoara – remediu pentru diabet, colesterol si infectii

Iata cum sa faci acasa ulei de scortisoara – remediu pentru diabet, colesterol si infectii
Iata cum sa faci acasa ulei de scortisoara – remediu pentru diabet, colesterol si infectii

Scortisoara este unul din acele condimente care pot fi folosite zilnic, pentru aromatizarea mancarurilor si dulciurilor, dar si pentru sanatate si pentru uz extern.

Studiile au aratat ca scortisoara are o actiune stimulenta pentru functiile cardiace si circulatorii. Are proprietati terapeutice utile in diabet, gastrita, colesterol mare sau infectii fungice.

Ulei de scortisoara – reteta
Uleiul de scortisoara se poate obtine foarte usor acasa. Aveti nevoie doar de 2 ingrediente. In functie de cantitatea pe care doriti sa o preparati, folositi mai multe bête de scortisoara.

Ingrediente
1 bat de scortisoara
1 borcan de sticla de 300 g
Ulei vegetal (de floarea-soarelui, de migdale, de masline)

Preparare
Puneti

batul de scortisoara in borcan, si umpleti-l cu ulei. Uleiul de masline are un gust mai pregnant, de aceea puteti alege un ulei cu gust neutru, cum este cel de floarea-soarelui.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Puneti capacul, inchideti-l strans, si lasati-l 3-4 saptamani la temperatura camerei, pentru ca uleiul sa capete o aroma mai puternica.

Agitati recipientul zilnic. Dupa aceasta perioada, scoateti batul de scortisoara printr-un tifon si pastrati-l intr-un recipient de sticla inchis la culoare. Poate fi consumat in termen de 30 de zile.

Utilizari
Acest ulei poate fi folosit la prepararea deserturilor, la salate, sau poate fi consumat ca atare, cate 1 lingurita in fiecare dimineata, ca tonic imunostimulator. Folosit in alimentatie, uleiul de scortisoara vegetal stimuleaza, invioreaza si usureaza digestia.

In plus, da mult mai rapid senzatia de satietate. Este bun si pentru simptomele gripei si racelii, pentru astenie, spasme digestive si colite.

Uleiul de scortisoara poate fi folosit si extern, adaugat in apa din cada, sau sub forma de masaj, pentru infectiile pielii, stimularea circulatiei si un efect incalzitor. Intrucat este preparat cu un ulei vegetal, poate fi folosit direct pe piele, nediluat. Uleiul esential de scortisoara cumparat de la magazinele naturiste trebuie diluat cu ulei vegetal( 1 picatura de ulei esential cu 4 picaturi de ulei vegetal) inaine de a-l aplica pe piele, deoarece poate arde

pielea.

Efecte
Conform Institutului National de Sanatate din Marea Britanie, scortisoara are compusi cu proprietati antiseptice, antibiotice si analgezice.

Intr-un studiu clinic realizat pe 60 de bolnavi de diabet de tip 2, un aport de 1,3 sau 6 grame de scortisoara pe zi a redus nivelurile de glucoza, trigliceride, colesterol rau si colesterol total. Aceste date sunt confirmate de alte studii clinice, care au obtinut rezultate similar.

Expertii sustin astfel ca scortisoara poate juca un rol important in reglarea nivelului de zahar din sange la persoanele cu diabet.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Tel Aviv din Israel au descoperit ca scortisoara contine compusi care previn aparitia bolii Alzheimer.
Potrivit unui studiu de la Centrul Medical de la Universitatea Rush din Chicago, scortisoara previne procesul distructiv al sclerozei multiple.
Sursa: www.lataifas.ro



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies