Alimentele negre isi iau pigmentul de la aceeasi substanta de la care si-o iau si alimentele rosii sau mov – antocianina. Antocianina este unul dintre cei mai puternici antioxidanti si exista aproape 300 de diferite tipuri de antocianine, culoarea alimentelor nefiind data de numarul lor, ci de PH-ul plantei. In plus, antocianinele reduc inflamatia si sprijina sistemul imunitar.
Iata si cele mai cunoscute alimente negre de pe piata:
Fasolea neagra
Fasolea neagra este bogata in fibre si are o digestie lenta, fapt ce permite formarea microorganismelor sanatoase in sistemul digestiv. Impreuna cu orezul brun, fasolea neagra formeaza combinatia perfecta de proteine, foarte necesara in dietele vegetarienilor. De asemenea, fasolea neagra contine molibden, un mineral care ajuta la defalcarea sulfatilor pe care ii gasim in vin.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Semintele de susan negre
Semintele de susan negre contin 20% proteine si o cantitate mare de magneziu, un nutrient esential in reducerea presiunii arteriale si in relaxarea muschilor dupa efort.
Ceaiul negru
Ceaiul negru este savuros atat simplu, dar si in diferite combinatii, fiind cunoscut pentru calitatea de a reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. In plus, protejeaza oasele si, prin continutul de polifenoli, sprijina memoria si invatarea, reducand riscul aparitiei Parkinsonului.
Afla mai multe aici!