Cele mai frecvente greseli de alimentatie: Ce nu ar trebui sa faci cand urmezi o dieta

Cele mai frecvente greseli de alimentatie: Ce nu ar trebui sa faci cand urmezi o dieta
Cele mai frecvente greseli de alimentatie: Ce nu ar trebui sa faci cand urmezi o dieta

Diete bazate numai pe fructe si legume sau reducerea numarului de mese principale pe zi la una singura: acestea sunt doua exemple de greseli frecvente care sunt facute in dorinta de a scapa cat mai repede de kilograme.

 

Un dietetician explica de ce acestea si alte erori de alimentatie sunt daunatoare atat pentru silueta, cat si pentru sanatate.
Dieteticianul Cynthia Sass a realizat un top al celor mai frecvente greseli de alimentatie care au un impact major asupra sanatatii, preluat de Huffington Post. explicand care este solutia potrivita, in fiecare caz, pentru asigurarea unei diete corecte pe termen lung.
Sa presupui ca asa-zisele calorii "bune" nu conteaza la greutate. Fibrele integrale, desi foarte importante pentru sanatate, pot cauza castigul in greutate daca sunt consumate in cantitati mari. De exemplu, potrivit lui Sass, orezul brun, fasolea, carnea de pui, branza si sosul guacamole sunt toate benefice pentru sanatate, dar, mancate impreuna, constituie mult prea multe calorii fata de doza necesara la o singura masa.
Adevarul este, spune ea, ca daca nu arzi atatea calorii cate consumi, vei lua in greutate. Chiar si fructele si legumele se transforma in grasime.
Solutia: Sa stii care ar trebui sa fie portiile zilnice din fiecare clasa de mancare. Urmatorul plan este potrivit pentru o femeie cu inaltimea de 1,62 metri si greutatea de 68 de kilograme care obisnuieste sa mearga pe jos timp de 30 de minute de la doua la trei zile pe saptamana:
4 portii de legume (o portie inseamna o cana)
4
portii de fibre integrale (o portie inseamna o felie de paine din faina integrala sau jumatate de cana de orez brun)
4 portii de proteine slabe (o portie inseamna 85 de grame de carne sau jumatate de cana de boabe de fasole)
4 portii de grasimi sanatoase (o portie inseamna o lingurita de ulei sau un sfert de avocado)
Sa "sari" o grupa de alimente (sau trei).
Multe femei tin diete "vegan" sau fara gluten, nu din motive etice sau de sanatate, ci ca sa scape de kilograme, explica Cynthia. Problema este ca, daca nu inlocuiesti proteinle, grasimile si carbohidratii pierduti- adica macronutrientii- aceste diete pot duce la castigul in greutate, oboseala, iritare si afectiuni digestive. Macronutrientii trebuie sa fie consumati cu grija: nici prea putini, nici prea multi.
Solutia: Completeaza o masa centrata pe legume cu jumatate de cana de boabe de fasole sau cu doua linguri de nuci; asigura aportul de carbohidrati sanatosi prin quinoa sau orez brun.
Sa nu mananci destul de des. Oricat de tentant ar fi sa "pastrezi" caloriile pentru o cina la restaurant sau pentru weekend, acest lucru iti poate lua din energie, influenta starea de spirit si iti poate forta organismu sa arda din muschi pentru energie, ceea ce incetineste metabolismul. Un studiu a descoperit ca atunci cand oamenii mananca o singura masa principala pe zi au crescut riscul de diabet, spune dieteticanul Cynthia Sass.
Solutia: Mananca o data la fiecare trei-cinci ore.
Sa mananci in functie de sentimente. Cynthia da exemplul unei cunostinte care exagera cu mancarea in mod regulat. Avea un loc de munca foarte stresant si o familie care o solicita, iar ea era o perfectionista cu o casa imaculata. Cand a intrebat-o ce simte cand mananca in plus, femeia a raspuns: "Simt ca ma las prada fara sa ma gandesc deloc, e ca un moment de libertate".
Solutia: Pastreaza o evidenta cu ce anume mananci, cat de mult, in care sa treci si sentimentele de dinainte si de dupa masa. O clienta a aceleiasi dieteticiene a observat ca avea pofta de produse crocante cand era nervoasa pe seful sau pe sotul ei. Trucul acestui sistem este sa inlocuiesti mancatul cu alte mecanisme de menajare. Femeia perfectionista din exemplul de mai sus a inceput sa ia cursuri de salsa si a pierdut doua masuri in trei luni.
Sa recurgi la o dieta cu rezultate imediate. Un regim drastic scazut in calorii iti aduce corpul intr-o stare de conservare, deci vei arde caloriile mai incet. De asemenea, poate cauza dureri de cap, toane, oboseala si, bineinteles, pierderi doar temporare in greutate.
Solutia: Scrie asta pe un bilet pe care sa-l lipesti pe frigider, dupa care sa te feresti de aceste diete ca de ciuma, incheie Cynthia Sass: NICIO dieta drastica nu e buna pentru sanatatea sau fericirea mea.
Sursa: Mediafax.ro

Un dietetician explica de ce acestea si alte erori de alimentatie sunt daunatoare atat pentru silueta, cat si pentru sanatate.

Dieteticianul Cynthia Sass a realizat un top al celor mai frecvente greseli de alimentatie care au un impact major asupra sanatatii, preluat de Huffington Post. explicand care este solutia potrivita, in fiecare caz, pentru asigurarea unei diete corecte pe termen lung.

Sa presupui ca asa-zisele calorii "bune" nu conteaza la greutate. Fibrele integrale, desi foarte importante pentru sanatate, pot cauza castigul in greutate daca sunt consumate in cantitati mari. De exemplu, potrivit lui Sass, orezul brun, fasolea, carnea de pui, branza si sosul guacamole sunt toate benefice pentru sanatate, dar, mancate impreuna, constituie mult prea multe calorii fata de doza necesara la o singura masa. Adevarul este, spune ea, ca daca nu arzi atatea calorii cate consumi, vei lua in greutate. Chiar si fructele si legumele se transforma in grasime.

Solutia: Sa stii care ar trebui sa fie portiile zilnice din fiecare clasa de mancare. Urmatorul plan este potrivit pentru o femeie cu inaltimea de 1,62 metri si greutatea de 68 de kilograme care obisnuieste sa mearga pe jos timp de 30 de minute de la doua la trei zile pe saptamana:

4 portii de legume (o portie inseamna o cana)

4 portii de fibre integrale (o portie inseamna o felie de paine din faina integrala sau jumatate de cana de orez brun)

4 portii de proteine slabe (o portie inseamna 85 de grame de carne sau jumatate de cana de boabe de fasole)

4 portii de grasimi sanatoase (o portie inseamna o lingurita de ulei sau un sfert de avocado)

Sa "sari" o grupa de alimente (sau trei).
Multe femei tin diete "vegan" sau fara gluten, nu din motive etice sau de sanatate, ci ca sa scape de kilograme, explica Cynthia. Problema este ca, daca nu inlocuiesti proteinle, grasimile si carbohidratii pierduti- adica macronutrientii- aceste diete pot duce la castigul in greutate, oboseala, iritare si afectiuni digestive. Macronutrientii trebuie sa fie consumati cu grija: nici prea putini, nici prea multi.

Solutia: Completeaza o masa centrata pe legume cu jumatate de cana de boabe de fasole sau cu doua linguri de nuci; asigura aportul de carbohidrati sanatosi prin quinoa sau orez brun.

Sa nu mananci destul de des. Oricat de tentant ar fi sa "pastrezi" caloriile pentru o cina la restaurant sau pentru weekend, acest lucru iti poate lua din energie, influenta starea de spirit si iti poate forta organismu sa arda din muschi pentru energie, ceea ce incetineste metabolismul. Un studiu a descoperit ca atunci cand oamenii mananca o singura masa principala pe zi au crescut riscul de diabet, spune dieteticanul Cynthia Sass.

Solutia: Mananca o data la fiecare trei-cinci ore.

Sa mananci in functie de sentimente. Cynthia da exemplul unei cunostinte care exagera cu mancarea in mod regulat. Avea un loc de munca foarte stresant si o familie care o solicita, iar ea era o perfectionista cu o casa imaculata. Cand a intrebat-o ce simte cand mananca in plus, femeia a raspuns: "Simt ca ma las prada fara sa ma gandesc deloc, e ca un moment de libertate".Solutia: Pastreaza o evidenta cu ce anume mananci, cat de mult, in care sa treci si sentimentele de dinainte si de dupa masa. O clienta a aceleiasi dieteticiene a observat ca avea pofta de produse crocante cand era nervoasa pe seful sau pe sotul ei. Trucul acestui sistem este sa inlocuiesti mancatul cu alte mecanisme de menajare. Femeia perfectionista din exemplul de mai sus a inceput sa ia cursuri de salsa si a pierdut doua masuri in trei luni.

Sa recurgi la o dieta cu rezultate imediate. Un regim drastic scazut in calorii iti aduce corpul intr-o stare de conservare, deci vei arde caloriile mai incet. De asemenea, poate cauza dureri de cap, toane, oboseala si, bineinteles, pierderi doar temporare in greutate.

Solutia: Scrie asta pe un bilet pe care sa-l lipesti pe frigider, dupa care sa te feresti de aceste diete ca de ciuma, incheie Cynthia Sass: NICIO dieta drastica nu e buna pentru sanatatea sau fericirea mea.

Sursa: Mediafax.ro

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies