Iata ce efect are marijuana asupra performantei sportivilor

Iata ce efect are marijuana asupra performantei sportivilor
Iata ce efect are marijuana asupra performantei sportivilor

Marijuana are un efect pozitiv asupra performantelor sportive, sustin mai multi antrenori si atleti, care spun ca antrenamentul dupa consumarea acestui drog este mai eficient.

Clifford Drusinsky, atlet care detine o sala de gimnastica in Colorado, spune ca el organizeaza sedinte de antrenament la care se consuma marijuana.

Drusinsky a declarat pentru publicatia Mens Journal ca acest drog il relaxeaza si il ajuta sa se controleze mai bine, sa mediteze. Dupa ce drogul isi face efectul, el se poate antrena mai eficient, mai bine.

Efectul este deosebit mai ales in cazul schiorilor.

Gordy Megroz a incercat efectul marijuanei si spune ca il face sa se simta invincibil si are curaj sa se aventureze pe pantele mai abrupte, pentru ca nu mai simte frica.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Desigur, in cazul unor schiori mai putin experimentati, acest lucru poate duce la decizii riscante.
Keith Humphreys, profesor de medicina la Stanford, spune ca acest efect se datoreaza faptului ca substanta cannabinol, din marijuana, ajunge la receptorii din creier si reduce anxietatea.

Apoi, o reactie naturala este cresterea agresivitatii.

Un test la care a participat Megroz arata ca, dupa ce a fumat marijuana, a rezistat mai mult cu 30 de secunde la o alergare dificila pe banda inclinata, ceea ce este o imbunatatire semnificativa.

In cazul ciclistilor montani, rezultatele nu sunt la fel de bune. Marijuana duce la o estimare gresita a vitezei reale, ceea ce poate provoca accidente.

Deocamdata, efectele marijuanei asupra sportivilor nu au fost studiate stiintific indeajuns. In prezent, marijuana este considerata un drog de risc, dar pe masura ce mai multe state vor aproba folosirea ei in scop medical, cercetarile pe voluntari umani vor fi mult mai usor de realizat.
Sursa: www.descopera.ro



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies