Daca iti place sa savurezi pizza home made, trebuie sa incerci aceasta reteta pe care Adi Hadean o foloseste ori de cate ori vrea sa savureze un produs italientesc cu familia.
"La 600 de grame de faina (480=000=00) am pus 300 de mililitri de apa rece-rece, 50 de mililitri de apa calduta in care am desfacut 5 grame de drojdie cruda si o lingura de ulei de masline. Am mai pus un varf de lingurita de sare si tot atata zahar in faina (le-am cernut impreuna). Am framantat un sfert de ora apoi am lasat aluatul sa dospeasca sub un stergar, doua ore.
Am pus in blender doua rosii fara piele (din conserva), trei-patru rosii uscate la soare si o lingura din uleiul cu oregano in care se scaldau. Apoi frunze de patrunjel, sare, zahar, capere. Am mixat timp de 30 de secunde.
Am pus sosul pe foc si l-am lasat sa scada putin. Am spalat bine o mana de spanac si una de busuioc proaspat.
Am pus pe blat mozzarela (bulgari mici tinuti in strecuratoare, sa piarda din zer), rosii uscate, doua felii de coppa, subtiri si sfasiate. Am pus tava in cuptorul incins (sus-jos) la 250 de grade Celsius (atat poate cuptorul meu de acasa).
Pizza s-a copt in 7-8 minute.
O pizza facuta acasa are neajunsurile ei (timp de coacere crescut, lipsa aromei caracteristice de vatra cu lemn) dar are si virtuti (pui ce vrei si cat vrei pe ea, stii de unde provin ingredientele- daca-ti pasa, e distractiv sa o faci in familie)", a scris Adrian Hadean pe siteul sau.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro