In popor se spune ca papadia vindeca o suta de maladii.
Papadia este folosita in alimentatie din vremea stramosilor nostri, cu ea putem prepara o varietate de alimente sanatoase si gustoase.
In China, papadia este considerata un aliment. Ea este special cultivata pe plantatii, ca ingredient pentru salate de vitamine, diferite lichioruri si bauturi, medicamente care pot fi facute din frunze suculente si radacini si, desigur, dulceata din flori de papadie, care in toate timpurile a fost populara.
Datorita culorii aurii, aromei placute si unui numar mare de proprietati de vindecare continute in aceste "picaturi mici de soare", ea se numeste mierea de papadie.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro
Papadia nu este doar un produs gustos, ci si un remediu de tratare a colecistitei si hepatitei. Ea curata ficatul, stomacul si previne excelent bronsita si astmul. Practic, nu are contraindicatii. Multe gospodine, odata ce au incercat sa gateasca dulceata din papadie, includ aceasta reteta pentru totdeauna in cartea lor de bucate.
Florile de papadie sunt colectate primavara, de indata ce incepe perioada de inflorire, in aprilie-mai. Dupa gust, dulceata de papadie se asemana cu mierea. Utilizarea sa ca un remediu se face cel mai bine pe stomacul gol, dimineata, o lingura de dulceata se dizolva in apa.
In scopul de a mari efectul terapeutic, puteti dizolva dulceata in ceai verde sau solutie de ciulin.Papadia si ciulinul combina foarte bine proprietatile lor terapeutice si sporesc efectele anti-inflamatorii si tonice ale plantelor.
Sursa: www.antenasatelor.ro