Mămăligă cremoasă, pe româneşte, cu parmezan şi busuioc. Pentru un plus de aromă, aşezaţi deasupra roşii coapte şi serviţi!
Ingrediente:
Pentru roşiile coapte:
200 g roşii Cherry
3 căţei de usturoi
1 lingură ulei de măsline
sare
piper
Pentru polenta:
270 g mălai
350 ml apă rece
4 linguri unt
300 ml lapte
80 g parmezan ras
câteva
frunze busuioc proaspăt, mărunţit
sare
piper
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 200 de grade Celsius. Roşiile se spală şi se pun într-o tavă puţin adâncă, tapetată cu hârtie de copt. Se adaugă usturoiul şi se stropeşte cu ulei de măsline. Roşiile se amestecă bine, folosind mâinile, până se îmbracă în ulei.
La final se potrivesc de sare şi piper şi se dau la cuptor 20 de minute.
Între timp se pregăteşte mămăliga. Într-o cratiţă adâncă (sau ceaun) se pune la fiert apa. Când începe să dea în clocot, se adaugă o mână de mălai în ploaie, un praf de sare şi se lasă la fiert 5 minute. Se adaugă apoi restul de mălai şi se amestecă uşor, cât să se înmoaie.
Se lasă la fiert 15-20 de minute, la foc iute, apoi se reduce flacăra. Din acest moment, mămăliga începe să se amestece cu telul, din exterior spre interior, având grijă să nu se formeze cocoloaşe. Mămăliga se netezeşte apoi cu o lingură de lemn şi se lasă 10-15 minute pe marginea aragazului, cu un capac deasupra.
Când este gata, se adaugă parmezanul, laptele, untul şi busuiocul şi se omogenizează.
Se potriveşte de sare şi piper.
Folosind un polonic, mămăliguţa se împarte în vasele de servit, iar deasupra se pun 2-3 linguri de roşii coapte. Mâncarea se serveşte caldă.
Sursa: feellikecooking.ro
Ingrediente:
Pentru roşiile coapte:
200 g roşii Cherry
3 căţei de usturoi
1 lingură ulei de măsline
sare
piper
Pentru polenta:
270 g mălai
350 ml apă rece
4 linguri unt
300 ml lapte
80
g parmezan ras
câteva frunze busuioc proaspăt, mărunţit
sare
piper
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 200 de grade Celsius. Roşiile se spală şi se pun într-o tavă puţin adâncă, tapetată cu hârtie de copt. Se adaugă usturoiul şi se stropeşte cu ulei de măsline. Roşiile se amestecă bine, folosind mâinile, până se îmbracă în ulei. La final se potrivesc de sare şi piper şi se dau la cuptor 20 de minute.
Între timp se pregăteşte mămăliga. Într-o cratiţă adâncă (sau ceaun) se pune la fiert apa. Când începe să dea în clocot, se adaugă o mână de mălai în ploaie, un praf de sare şi se lasă la fiert 5 minute. Se adaugă apoi restul de mălai şi se amestecă uşor, cât să se înmoaie. Se lasă la fiert 15-20 de minute, la foc iute, apoi se reduce flacăra.
Din acest moment, mămăliga începe să se amestece cu telul, din exterior spre interior, având grijă să nu se formeze cocoloaşe. Mămăliga se netezeşte apoi cu o lingură de lemn şi se lasă 10-15 minute pe marginea aragazului, cu un capac deasupra.
Când este gata, se adaugă parmezanul, laptele, untul şi busuiocul şi se omogenizează. Se potriveşte de sare şi piper.
Folosind un polonic, mămăliguţa se împarte în vasele de servit, iar deasupra se pun 2-3 linguri de roşii coapte.
Mâncarea se serveşte caldă.
Sursa:
feellikecooking.ro Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Akif nu mai are mult de trăit. Ce se întâmplă în episodul de azi al serialului turcesc „Totul pentru familia mea”? Vezi online live episodul de marți, 24 septembrie, începând cu ora 20:00- kanald.ro
Citește și: A fost găsit mort, legat la mâini și cu o pungă neagră pe cap. Tânărul de 23 de ani din Călărași și-ar fi pus capăt zilelor după ce și-a pierdut tatăl într-un incendiu- stirilekanald.ro