Ai vazut vreodata fistic rosu? Uite de ce arata asa si de ce nu mai e pe piata

Ai vazut vreodata fistic rosu? Uite de ce arata asa si de ce nu mai e pe piata
Ai vazut vreodata fistic rosu? Uite de ce arata asa si de ce nu mai e pe piata

Pentru cei care sunt mai in varsta, fisticul rosu era la moda in urma cu 40 de ani sau chiar mai bine. Explicatia? Era vopsit!

Aceste nuci delicioase pe care noi le stim ca fiind verzi au fost in trecut rosii. Americanii le importau in 1970 din Asia desi de prin 1800 au fost plantati primii copaci in California. Astazi, America este al doilea producator de fistic din lume.

Din cauza faptului ca in acea vreme nu exista tehnologie avansata de culegere a lui, America importa fistic patat din cauza ca pe acea vreme nu erau curatate imediat dupa culegere si se murdarea coaja.

Ca sa evite aspectul urat care ar fi impiedicat vanzarea, americaniii vopseau nucile in rosu-cireasa, informeaza huffingtonpost.com.

Prin anii 80, fisticul rosul a inceput sa dispara si odata cu el mainile patate ale oamenilor, toate astea datorita tehnologiei avansate de culegere care a aparut intre timp.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Poveștile pierderilor colosale ale vedetelor din România la jocurile de noroc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Cu ce se ocupă cei doi copii ai Larisei Uță și ai lui Alin Oprea la Londra. Mai rar o asemenea educație: "Melissa nu mai poate să cânte..."

Ramona Bădescu a vorbit deschis despre miracolul care i-a schimbat viața! „Niciodată nu există un timp pentru a fi mamă.”

Astrologul Marian Golea: Cum se calculează corect zodia în astrologia chineză, în funcție de locul nașterii: „Au două zile de naștere”

"N-am mai dormit de când s-a întâmplat". Cătălin conducea tramvaiul care l-a ucis pe ofițerul SPP!


Cookies