Refacerea imunitatii organismului dupa bolile iernii

Refacerea imunitatii organismului dupa bolile iernii
Refacerea imunitatii organismului dupa bolile iernii

Dupa gripa, raceala sau bronsita, organismul ramane adesea sensibil si exista riscul recidivelor. Se intra intr-un cerc vicios al racelilor repetate. Este necesara o imunizare pentru refacerea organismului dupa bolile iernii. Aceasta poate fi facuta atat cu ajutorul unor alimente pline de vitamine, cat si printr-o igiena de viata corecta.

Probiotice pentru refacerea imunitatii

Infectiile de iarna, chiar si cele mai simple, cum ar fi raceala, va pot pune la pamant chiar si cateva zile dupa ce au fost vindecate. Exista tentatia de a face cure de vitamine si de suplimente alimentare, dar de cele mai multe ori acest lucru nu este suficient.

O idee buna ar fi sa incepeti prin a va ingriji intestinele. Consumati probiotice, bacteriile bune care intaresc echilibrul ecosistemului intestinal.

Le puteti gasi atat in suplimente alimentare, cat si in lapte fermentat. Trebuie sa stiti insa ca fiecare om are un ecosistem intestinal unic, de aceea este bine sa cereti sfatul medicului, care sa va indice cele
mai potrivite probiotice in cazul dumneavostra.

Fierul, element esential pentru imunitate

Infectiile repetate indica adesea o carenta de fier in organism sau faptul ca acesta nu reuseste sa retina fierul.
Pentru o sanatate buna, este indicat sa va faceti un set de analize inca inainte de venirea frigului, pentru a sti unde va situati. Nu este necesar sa luati suplimente alimentare pe baza de fier. Cel mai bine este sa il obtineti din
alimentatie. In timul iernii, cel mai digerabil si usor de asimilat fier este cel din alge, cel din leguminoase (linte, naut, etc), din oleaginoase, cereale integrale, oua si ficat.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Afla mai multe aici!



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies