Uimitoarele beneficii ale cimbrului. Amelioreaza crampele si colicile, stimuleaza functiile pulmonare si creste virilitatea!

Uimitoarele beneficii ale cimbrului. Amelioreaza crampele si colicile, stimuleaza functiile pulmonare si creste virilitatea!
Uimitoarele beneficii ale cimbrului. Amelioreaza crampele si colicile, stimuleaza functiile pulmonare si creste virilitatea!

Ingredient esential al indragitelor sarmale, atat de apreciate in bucataria balcanica, acest condiment simbol al curajului are importante proprietati terapeutice.

Originar din bazinul Marii Mediterane, cimbrul este utilizat in mare parte din bucataria europeana, dar si in cea canadiana. Gustul sau aromat si totodata delicat l-a transformat intr-unul dintre cele mai indragite condimente folosite la prepararea sarmalelor, a carnatilor, a tocanitelor, a sosurilor si a fripturilor.

Datorita puternicelor proprietati antiseptice detinute, cimbrul este folosit, pe buna dreptate, in medicina traditionala pentru a trata diverse afectiuni. Cimbrul stimuleaza functiile plamanilor si elibereaza caile respiratorii, fiind indicat ca aromaterapie pentru persoanele ce sufera de boli pulmonare, dar si ca tratament pentru raceala, rinita, sinuzita sau alte afectiuni ale nasului.

Pentru sinuzita, se recomanda prepararea unei infuzii din aceasta planta.

De asemenea, pentru ca este foarte aromat, este folosit in numeroase paste de dinti, dar si in apa de gura.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Consumat proaspat, in salate, cimbrul ajuta la prevenirea cariilor si a aftelor bucale.

Cimbrul este totodata si un bun tonic digestiv, care faciliteaza digestia alimentelor grele si scade durerile de burta prin ameliorarea crampelor si a colicilor.

Tot datorita proprietatilor antiseptice, cimbrul este indicat si in cazul celor cu probleme intestinale, enterocolite, infectii intestinale cronice si diaree.

In acelasi timp, cimbrul este util ca aromaterapie in perioadele de suprasolicitare psihica si pentru tratarea tulburarilor de memorie. Mai mult, este bogat in antioxidanti, protejand organismul impotriva bolilor cardiovasculare si de rinichi.
Sursa: www.dcnews.ro



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies