Reteta de Dragobete: Inima de frisca cu sos de trandafiri si zmeura

Reteta de Dragobete: Inima de frisca cu sos de trandafiri si zmeura
Reteta de Dragobete: Inima de frisca cu sos de trandafiri si zmeura

Inima de frisca cu sos de trandafiri si zmeura este un desert care poate fi consumat la o cina romantica de Dragobete, prajitura fiind una fina si eleganta.

Ingrediente:

-120 de mililitri de crema de branza, la temperatura camerei
-un sfert de cana cu zahar pudra, plus inca doua linguri
-putina sare
-1/2 lingura cu vanilie
-10 mililitri de lichior de zmeura, Cointreau sau rom
-190 de mililitri de smantana pentru frisca
-170 de grame de zmeura decongelata
-1/4 lingura cu apa de trandafiri
-2 linguri zahar granulat
-zmeura proaspata pentru decor

Mod de preparare:

Folositi patru forme de prajituri, preferabil in forma de inima, pe care le tapetati cu tifon, lasand marginile acestuia

sa iasa circa 5 centimetri in afara. Puneti formele pe farfurii sau pe hartie de copt cu marginile ridicate si lasati de-o parte.

in bolul mixerului puneti branza si amestecati-o, la viteza medie, pana devine fina. Cerneti zaharul pudra si adaugati-l in trei parti peste crema de branza, amestecand bine inainte de a adauga fiecare parte de zahar si impingand continutul bolului spre paleta mixerului.

Adaugati sarea, vanilia si lichiorul si amestecati pana ce sunt bine incorporate, apoi varsati amestecul intr-un bol mai mare.


in primul bol, pe care nu este nevoie sa il spalati, puneti smantana pentru frisca si amestecati cu ustensila dedicata a mixerului pana ce frisca este gata. Folosind o spatula flexibila, amestecati un sfert din frisca cu compozitia de branza, apoi, adaugati incet si restul de frisca.

impartiti amestecul in patru si adaugati-l in formele de inima. Acoperiti apoi amestecul cu marginile tifonului, puneti inimile in forme de copt cu margini zimtate si bagati la frigider peste noapte.


Pentru preparea sosului, adaugati zmeura decongelata, cu tot cu suc, intr-un blender, alaturi de apa de trandafiri si doua linguri de zahar. Amestecati pana se formeaza o pasta fina. Strecurati sosul printr-o sita fina, aruncand semintele. tineti la frigider pana serviti desertul.

inainte de a servi, scoateti formele din frigider si aruncati lichidul care s-a adunat sub ele. Trageti de tifon si rasturnati cu grija pe farfuria pe care veti servi desertul.
Stropiti cu sos de zmeura si adaugati zmeura proaspata pentru decor, dupa gust.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie și de ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies