Reteta zilei de joi. Legume umplute cu grau

Reteta zilei de joi. Legume umplute cu grau
Reteta zilei de joi. Legume umplute cu grau

In inima Baraganului, iarna ca si vara, graul tine loc de orice alta cereala.

Nu-i de mirare, deci, ca-n vremurile de demult- cateodata si astazi- umplutura de sarmale se facea cu grau- si nu cu orez, cum tot cu grau erau umplute si legumele, dupa cum se va vedea in aceasta reteta culeasa cu vreo doua decenii in urma din Stelnica ialomiteana. Trecand din bucatarie in cult si din ritual din nou pe masa fistecaruia, graul- mai cu seama acum, in pragul postului cel mare- poarta daltuit, dupa credinta taranului roman- chipul lui Hristos pe fiecare bob.

Dar sa trecem la reteta zilei: Legume umplute cu grau, ca in Baragan.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Ai trebuinta de: 4 vinete, 4 dovlecei, 4 rosii, 400 g grau fiert, o ceapa, doi ardei rosii, un ardei galben, o legatura de marar, sare, piper, untdelemn; facultativ: smantana.

Cum se procedeaza?

Citeste reteta pe ANTENA SATELOR



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Pentru că i s-a cerut, Andreea Bănică pune în aplicare! Vedeta a pregătit o rețetă delicioasă de varză călită cu ciolan. "Bag toată compoziția la cuptor să se rumenească pentru 20-25 de minute!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies