Uimitoarele beneficii de sanatate ale plantei  Traista-ciobanului. Tratament pentru insuficienta cardiaca, combate hiper si hipo-tensiunea!

Uimitoarele beneficii de sanatate ale plantei  Traista-ciobanului. Tratament pentru insuficienta cardiaca, combate hiper si hipo-tensiunea!
Uimitoarele beneficii de sanatate ale plantei  Traista-ciobanului. Tratament pentru insuficienta cardiaca, combate hiper si hipo-tensiunea!

Aceasta planta este un adevarat medicament natural.

Foarte cunoscuta in medicina traditionala, traista-ciobanului este o planta medicinala cu multiple virtuti terapeutice. Astfel, preparatele din aceasta planta au efect garantat in calmarea durerilor abdominale si in insuficienta cardiaca compensata.

Pentru prepararea tincturilor, ceaiurilor si decocturilor este folosita partea aeriana a plantei in timpul infloririi.

Traista-ciobanului este importanta pentru proprietatile ei tonice, stimulente, antihemoragice, hipotensive si analgezice. Ea combate cu succes hemoragiile gastrice si intestinale, enterocolitele, hipertensiunea si hipotensiunea arteriala, arteroscleroza si angina pectorala.

De asemenea, cataplasmele acţioneaza benefic asupra plagilor si ranilor care sangereaza continuu.

Preparate din traista-ciobanului recomandate in terapia naturista:

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

- infuzie: o lingura de floare uscata la 200 ml de apa clocotita; se infuzeaza 10 minute, se strecoara, se indulceste si se bea unul-doua ceaiuri pe zi, cu 30 de minute inainte de mese, in cazul hemoragiilor nazale, stomacale si intestinale.

- vin medicinal: din 180 de grame de planta uscata la un litru de vin alb; se pune la macerat 10 zile, se strecoara si se ia cate o lingura la interval de o ora contra hemoragiilor uterine si intestinale si in durerile de stomac.

- decoct: din 4-5 grame de planta uscata la 200 ml de apa rece; se fierbe 5 minute, se lasa la infuzat 10 minute, se strecoara si se iau cate trei linguri, de trei ori pe zi, contra hemoragiilor (uterine, pulmonare si stomacale), litiaza renala.

- tinctura: se prepara din 200 g de planta la 500 ml de alcool de 40 de grade; se pune intr-o sticla bine astupata si se lasa la macerat 10 zile. Se foloseste la masarea pielii, de 3-4 ori pe zi, in caz de atrofie musculara sau a membrelor;

- cataplasme: dintr-un pumn de planta proaspata, inmuiata in apa fierbinte si aplicate calde, in tifon, pe sani inflamati si durerosi la femei care alapteaza.

O intalnim peste tot, pe langa garduri, drumuri, case, parcuri si gradini. Ne insoteste, cu florile ei albe, mici si delicate, de primavara pana toamna si intr-atat face parte din peisaj incat arareori o mai observam. Atat de discreta si aparent neinsemnata si totusi atat de valoroasa.
Sursa: www.dcnews.ro



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Patrick și Bianca Giurcă, față în față în camera roșie, după ce a fost geloasă pe el și pe Virginia. Ce a făcut-o pe tânără să răbufnească

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies