Un posibil leac pentru cancer, descoperit intr-un aliment foarte popular in Romania

Un posibil leac pentru cancer, descoperit intr-un aliment foarte popular in Romania
Un posibil leac pentru cancer, descoperit intr-un aliment foarte popular in Romania

Un ingredient din compozitia uleiului extra-virgin de masline, numit antioxidant oleocantal, era cunoscut pentru capacitatea sa de a distruge o varietate de celule canceroase umane, dar procesul prin care acest lucru avea loc nu fusese inteles pana de curand.

O echipa de cercetatori a descoperit acum nu doar ca antioxidantii oleocantal distrug celulele canceroase, ci si ca ei reusesc sa faca acest lucru fara sa vatameze celulele sanatoase.

Paul Breslin, profesor la Universitatea Rutgers, a crezut initial ca oleocantalul distruge celulele canceroase tintind o proteina -cheie din acestea care declanseaza apoptoza, un proces prin care celulele vatamate isi declanseaza auto-distrugerea ca raspuns la un anumit semnal. Pornind de la acesta teorie, el a inceput sa examineze indeaproape procesul, alaturi de colegii sai, doi biologi de la Colegiul Hunter din New York.

"Aveam nevoie sa determinam daca oleocantalul tintea acea proteina cauzand moartea celulelor", explica Breslin.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Cercetatorii au fost surprinsi initial de cat de rapid actiona oleocantalul impotriva celulelor cancerose. Daca apoptoza necesita intre 16 si 24 de ore pentru a-si face efectul, oleocantalul distrugea celulele canceroase in doar 30 de minute- 1 ora.

Ulterior, ei au descoperit ca olocantalul patrundea in veziculele celulelor canceroase, "depozitele" unde sunt stocate "deseurile" celulelor. Prin strapungerea acestora se producea revarsarea mai multor enzime care provocau moartea celulei.

In cazul celulelor sanatoase, oleocantalul provoca o oprire temporara a ciclului lor de viata. Dupa 24 de ore acesta revenea la normal.

Cercetatorii spun ca vor incerca sa determine, in continuare, efectul oleocantalului la nivelul celulelor canceroase care apar la animale.


Sursa: www.descopera.ro



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies