Iata care sunt simptomele tacute ale atacului de cord. Afla-le pentru a-ti putea salva viata!

Iata care sunt simptomele tacute ale atacului de cord. Afla-le pentru a-ti putea salva viata!
Iata care sunt simptomele tacute ale atacului de cord. Afla-le pentru a-ti putea salva viata!

Specialistii avertizeaza ca sunt cateva semne care te anunta ca risti sa suferi un infarct si cu cat le depistezi din timp, cu atat cresc sansele sa-ti salvezi viata.

Durerea in piept, transpiratia si oboseala extrema sunt doar cateva dintre simptomele atacului de cord.

Oboseala- Medicii spun ca aceasta este una dintre cele mai frecvente simptome intalnite in special la femei. In timpul unui atac de cord, fluxul de sange care ajunge la inima se reduce, punandu-se accent suplimentar pe muschiul inimii, favorizand astfel aparitia oboselii. Daca ai vreo suspiciune, discuta cu medicul cardiolog sa vezi daca nu ar fi indicat sa faci o electrocardiograma (EKG), pentru a verifica activitatea inimii.

Durere in spate, brate si piept- Durerea in spate, piept sau oricare din brate este adesea semnul unui atac de cord tacut. Deoarece durerea, de cele mai multe ori nu este insotita de durerea in piept asociata cu atacul de cord, cei mai multi tind s-o ignore.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Scurtarea respiratiei- Daca inainte urcai scarile din bloc sau cele de la metrou fara probleme, dar acum te opresti mai des si tragi aer in piept

pentru ca ai senzatia ca nu poti sa respiri, este posibil ca acest simptom sa fie al unui atac de cord. Mai mult, daca simti ca nu ai aer imediat dupa ce te trezesti, mergi la medic.

Arsuri la stomac- Daca simti o arsura in stomac dupa un pranz greu, este posibil sa nu fie ceva grav. Dar daca durerea apare din senin si daca nu te-ai mai confruntat cu aceasta inainte, nu mai amana vizita la medic, pentru ca e posibil ca acest simptom sa semnaleze un atac de cord.

Stomac deranjat- Simptomele atacului de cord poate include si problemele cu stomacul, cum sunt greata sau varsaturile. Indicat ar fi sa nu amani vizita la medicul specialist.

Durere in gat- Disconfortul inexplicabil in gat sau maxilar ori o senzatie de apasare in gat poate indica un atac de cord. Este important pentru persoanele cu diabet zaharat sa acorde o atentie sporita acestor schimbari subtile.

Un sentiment general ca ceva e in neregula- O mare parte din pacientii care au suferit un atac de cord spun ca inainte de infarct au avut sentimentul ca ceva nu este in regula. Daca ai aceasta impresie, cel mai bine este sa fii prudenta si sa consulti medicul.
Sursa: www.dcnews.ro



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies