Cum repartizam alimentele in timpul zilei ca sa nu ne ingrasam! Poti manca paine cu gem dimineata

Cum repartizam alimentele in timpul zilei ca sa nu ne ingrasam! Poti manca paine cu gem dimineata
Cum repartizam alimentele in timpul zilei ca sa nu ne ingrasam! Poti manca paine cu gem dimineata

O alimentatie sanatoasa nu presupune a manca doar anumite alimente, considerate mai bune pentru organism, ci inseamna si o dozare cantitativa a aportului alimentar si o diversificare a nutrientilor pe masura nevoilor corpului omenesc.

O alimentatie sanatoasa este, potrivit nutritionistilor, aceea care asigura, pe de-o parte, mentinerea unei stari de greutate adecvate, iar pe de alta parte, o diversificare suficienta, care sa aduca nutrienti diversi, care sa satisfaca nevoile organismului. Cu alte cuvinte, a manca sanatos presupune o anumita dozare a cantitatii, dar si o reglare calitativa (in special prin varietate) a alimentelor ingerate. Alimentatie sanatoasa. Peste jumatate din ratia zilnica de calorii – din glucide

Cum repartizam in timpul zilei alimentele

Potrivit medicului Marius Calinici, alimentele cu continut proteic si lipidic trebuie sa fie repartizate uniform pe parcursul

unei zile, eventual cu o diminuare cantitativa la nivelul cinei. Micul dejun: pentru prima masa din zi, nutritionistul spune ca avem nevoie de o sursa de glucide complexe, cea mai comuna fiind painea si produsele de panificatie. „Cu aceasta pot fi asociate glucide simple (gem, miere) si lipide (unt), dar in cantitati decente. Pentru cei ce prefera consistenta, micul dejun poate insemna paine cu ou sau o felie de carne de buna calitate”, precizeaza el pentru Adevarul.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Intre

mic dejun si pranz, medicul recomanda o gustare – preferabil un fruct.

Pranzul poate fi reprezentat de un supa sau o ciorba, urmata de felul doi – carne si legume.

Cina, luata obligatoriu cu cel putin doua ore inainte de culcare, trebuie sa fie mai redusa ca si volum si poate sa contina paine sau paste, asociate cu branza sau carne.

Sau o salata. Nutritionistul mai atrage atentia ca pentru o alimentatie sanatoasa este necesara si o cantitate adecvata de apa- intre 1,5 si 2 litri pe zi- care sa asigure detoxifierea rinichilor si a pielii.




Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies