Un studiu asemanator realizat in Japonia a aratat ca un extract obtinut dintr-o pudra de frunze de ceai inghetate rapid a avut un efect similar asupra celor doua enzime digestive.
Consumul a trei cesti cu ceai negru pe zi poate scadea riscul de imbolnavire de diabet, potrivit unor studii care au aratat ca bautura are ca efect scaderea nivelului de glucoza din sange si poate preveni si tine sub control diabetul de tip II, potrivit dailymail.co.uk.
Cercetatori din Statele Unite ale Americii si Japonia spun ca descoperirile sugereaza ca bautul a circa trei cesti cu ceai negru pe zi poate ajuta la un control mai eficient al glicemiei, scrie MEDIAFAX.
In cadrul studiilor, expertii au analizat extract de ceai negru in laborator si au descoperit cum actioneaza compusii din aceasta bautura pentru a reduce zaharul din sange.
In cadrul studiului realizat in Statele Unite, cercetatoarea Lisa Striegel de la Framingham State University a descoperit in apa fierbinte in care au fost cufundate cateva frunze de ceai o serie de polifenoli (antioxidanti), care au proprietatea de a bloca enzimele ce duc la cresterea glicemiei in timpul digerarii carbohidratilor.
Acesti polifenoli au actionat semnificativ impotriva enzimelor alfa amilaza si alfa-glucosidaza.
Rezultatele sugereaza ca extractul de ceai negru ar putea reduce nivelurile glicemiei asociate in mod obsinuit cu aceste enzime digestive, potrivit studiului publicat in Frontiers of Nutrition.
Consumul a trei cesti cu ceai negru pe zi poate scadea riscul de imbolnavire de diabet, potrivit unor studii care au aratat ca bautura are ca efect scaderea nivelului de glucoza din sange si poate preveni si tine sub control diabetul de tip II, potrivit dailymail.co.uk.
Cercetatori din Statele Unite ale Americii si Japonia spun ca descoperirile sugereaza ca bautul a circa trei cesti cu ceai negru pe zi poate ajuta la un control mai eficient al glicemiei, scrie MEDIAFAX.
In cadrul studiilor, expertii au analizat extract de ceai negru in laborator si au descoperit cum actioneaza compusii din aceasta bautura pentru a reduce zaharul din sange.
In cadrul studiului realizat in Statele Unite, cercetatoarea Lisa Striegel de la Framingham State University a descoperit in apa fierbinte in care au fost cufundate cateva frunze de ceai o serie de polifenoli
(antioxidanti), care au proprietatea de a bloca enzimele ce duc la cresterea glicemiei in timpul digerarii carbohidratilor. Acesti polifenoli au actionat semnificativ impotriva enzimelor alfa amilaza si alfa-glucosidaza.
Rezultatele sugereaza ca extractul de ceai negru ar putea reduce nivelurile glicemiei asociate in mod obsinuit cu aceste enzime digestive, potrivit studiului publicat in Frontiers of Nutrition.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro