Alerta mondiala!Bolile care omoara 38 de milioane de oameni anual!

Alerta mondiala!Bolile care omoara 38 de milioane de oameni anual!
Alerta mondiala!Bolile care omoara 38 de milioane de oameni anual!

Reducerea cu 25% a mortalitatii provocata de bolile cronice netransmisibile se poate face printr-o alimentatie sanatoasa, prin reducerea consumului de sare si alcool, prin renuntarea la fumat si combatarea sedentarismului, a declarat vineri la cea de a IV-a editie a Congresului national “Bolile cronice netransmisibile” prof. dr. Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei Romane.

“Suntem unica tara din aceasta zona care nu are o lege antifumat. Pasul urmator este reducerea abuzului de alcool si a sedentarismului. La ora actuala sedentarismul se considera ca este mai periculos decat obezitatea. Sunt date de ultima ora rezultate din studiile facute. S-au facut sinteze epidemiologice, sedentarismul ce inseamna? Ca sta mult la televizor, ca sta mult pe scaun, ca stau mult intinsi. IT-istii stau 8-10 ore nemiscati.

Degeaba se duc la sala o jumatate de ora daca dupa aceea vin acasa si zac in continuare. Cel mai important factor, alimentatia. Alimentatia nesanatoasa aduce 14 milioane de morti in lume. Alimentatia nesanatoasa inseamna abuz de calorii globale, abuz de grasimi saturate, grasimi rezultate din procesarea carnii, bogate in zahar sau sare”, a explicat Hancu.

Potrivit acestuia, aplicarea tuturor acestor masuri trebuie sa inceapa inca din perioada prescolara si trebuie sa aiba doi poli: scoala si familia.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

“Greutatea este un excelent parametru al starii de sanatate, dar si al caloriilor pe care le mancam. Este fatal sa avem 2.000 de calorii pe zi exclusiv din dulciuri. Trebuie sa respectam: cam jumatate sunt hidrati de carbon, 15-20% proteine si grasimi. Jumatate trebuie sa fie de origine animala, o parte de origine vegetala.

O alimentatie sanatoasa se invata”, a spus Hancu.

Referindu-se la combinatia de alimente, Hancu a spus ca acesta este un mit care nu are nicio baza solida.
Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies