Leurda purifica organismul, trateaza bolile gastrointestinale si previne Alzheimerul!

Leurda purifica organismul, trateaza bolile gastrointestinale si previne Alzheimerul!
Leurda purifica organismul, trateaza bolile gastrointestinale si previne Alzheimerul!

Unul dintre primii vestitori ai primaverii, aceasta planta apare imediat dupa ghiocei

Leurda, cunoscuta in popor ca usturoi salbatic, este o planta erbacee, perena, cu proprietati curative.

Aceasta planta este bogata in vitamina A, C, complexul de vitamina B, calciu, fier, fosfor, sodiu, cupru, alicina, ulei eteric si adenozina. De asemenea, contine multe alte substante cu proprietati vidnecatoare, fiind un excelent remediu natural.

Purifica organismul- Frunzele de leurda au proprietati depurative, respectiv au capacitatea de a purifica sangele, ficatul, stomacul si intestinele.

In plus, are efecte antiseptice, bactericide, antitoxice, diuretice, hemostatice, hipotensive, antisclerotice, vermifuge si stimulatoare ale peristaltismului intestinal si ale contractiilor uterine.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Previne aparitia Alzheimerului- Specialistii afirma ca leurda, consmata regulat, ar duce la prevenirea maladiei Alzheimer si a dementei. De asemenea, leurda contine substante care sporesc activitatea creierului si stimuleaza memoria si concentrarea.

Trateaza bolile gastrointestinale- Aceasta planta are proprietati curative foarte puternice, fiind eficienta in tratarea diareei acute si cronice, a dizenteriei, a indigestiei, a insuficientei biliare, a colicilor abdominali si a balonari. In acelasi timp, ajuta la distrugerea viermilor intestinali, inclusiv a limbricilor.

Combate reumatismul- Prin uz extern, leurda are efecte de neignorat in combaterea reumatismului degenerativ, a eczemelor, a herpesului, a ranilor greu vindecabile, a scrofulozei si a altor boli cronice de piele.

Amelioreaza bolile renale- Leurda curata rinichii si vezica urinara, favorizeaza urinarea si elimina excesul de acid uric, foarte daunator la bolnavii de guta.

Trateaza afectiunile respiratorii- Leurda este benefica persoanelor cu bronsite, tuberculoza pulmonara si infectii la nivelul cailor respiratorii superioare.
Afla mai multe pe: www.dcnews.ro



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies