Cand spui salata te gandesti la o masa sanatoasa, insa nu intotdeauna o pregatesti intr-un mod care sa o faca slaba in calorii si hranitoare. WorldClass iti spune cateva ponturi cu ajutorul carora sa o gatesti intr-un mod extrem de sanatos.
1. Nu folosesti suficiente legume
Scopul unei salate nu este sa fie la fel de satioasa precum o masa de Craciun, insa nici sa te duca la infometare. Pentru un aport echilibrat de nutrimente, amesteca diferite sortimente de "frunze". Salata verde nu este singura pe care o gasesti la rafturile din piete sau supermarketuri. Ai si spanac, romana, kale, eisberg sau radiochio. si nu uita nici de legume ca ardei gras, broccoli, varza, gulii, ridichi etc.
2. Nu contine fibre
De multe ori, uiti ca si salata trebuie sa aiba elemente consistente. De aceea, este esential sa incluzi si alimentele bogate in fibre. Spre exemplu, pune in salata si linte sau naut ori seminte de in, de susan, de floarea soarelui sau chia. Ele vor adauga si elementul de satietate in toata ecuatia, dar te vor ajuta si sa ai o digestie mai buna.
3. Pui prea mult sau prea putin ulei
Grasimile au si ele un rol important in alimentatia ta, pentru refacerea celulelor ori pentru absorbtia de vitamine si minerale. Pe cele sanatoase le poti lua din uleiul de masline, de struguri, de argan sau alte tipuri similare. Dar nu abuza. O lingurita la o salata ar trebui sa fie suficienta pentru a te bucura de beneficiile lor.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
4. Adaugi crutoane
Stim ca sunt absolut delicioase in salate, insa in final sunt tot paine, asa ca efectul negativ este acelasi. Nu face abuz de crutoane doar pentru ca iti dau senzatia de satietate. Mai degraba, in locul lor foloseste semintele de care iti ziceam mai sus.
5. Incluzi alimente care ingrasa
Daca folosesti prea multe ingrediente pentru salata, s-ar putea sa iti scape cateva care, de fapt, au un indice glicemic destul de mare. Cum ar fi porumbul ori alte legume pe care le iei din conserva si care au zahar adaugat. Astfel, salata pe care tu o considerai perfecta pentru noul tau regim alimentar devine o bomba calorica.
6.
Ele sunt necesare unei alimentatii echilibrate, pentru refacerea sistemului muscular, pentru satietate si pentru un metabolism eficient. insa asta nu inseamna ca poti integra in salata mai multe tipuri de carne, alaturi de ou si de ciuperci. Consuma-le variat si echilibrat, altfel ele vor fi greu de digerat.