Da, stim, esti la dieta, dar din cand in cand ai putea sa te rasfeti cu un desert. Important este sa mananci cu masura si sa faci miscare, asa nu se va depune pe coapse, pe burtica sau pe fund.
Iti propunem un desert extrem de aromat, care are si proprietati afrodisiace datorita scortisoarei si cardamonului: para posata in vin cu sos de ciocolata, o reteta a lui Alex Cirtu, fost concurent la MasterChef.
INGREDIENTE:
1 kg pere
2-3 batoane de scortisoara
coaja de la o portocala
cateva bobite de anason stelat
cateva bobite de cardamon
vin rosu demidulce cat sa le acopere
3-4 linguri de zahar brun, depinde cat de dulce este vinul
200 g ciocolata de calitate (eu prefer neagra cu un procentaj cat mai mare de cacao)
3 albusuri de ou batute spuma
200 ml frisca lichida
pudra de migdale/migdale zdrobite/fulgi de migdale/nuca pisata
MOD DE PREPARARE:
Perele se curata de coaja, lasandu-le codita.
Le acoperim cu vin, cu coaja de portocala (pe care am spalat-o mai devreme ft ft bine), anasonul, cardamonul, scortisoara si zaharul si o punem pe foc cca 45 de min, pana ce vinul din oala se reduce aproape complet si ramane un sirop, iar perele au devenit mov.
Bateti frisca lichida cu mixerul sau cu un tel.
Ciocolata se tempereaza la Bain Marie, iar cand s-a racit se amesteca cu albusul batut spuma si frisca lichida si se lasa la frigider.
Dupa ce-ati scos perele de la posat, lasati-le intr-un castronel mai mic (mie imi plac mai zemoase – prefer sa le scot intr-un castron decat pe un pat de servetele ca sa absoarba tot sucul din el), iar cand s-au racit puneti-le in frigider si lasati-le 2 ore. Sunt mult mai bune la gust reci.
Le puteti manca atat cu inghetata cat si cu sosul acesta de ciocolata (oricare ar fi ea) sau chiar si cu sosul din vin care s-a redus (este LOVELY!)
Si nu uitati sa presarati pudra de migdale sau nucile pisate peste. Este o combinatie perfecta!
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
sursa: amretete.ro