Extraordinarele beneficii ale consumului de spanac! Anticancerigen, purifica organismul şi previne orbirea!

Extraordinarele beneficii ale consumului de spanac! Anticancerigen, purifica organismul şi previne orbirea!
Extraordinarele beneficii ale consumului de spanac! Anticancerigen, purifica organismul şi previne orbirea!

Cu un gust bogat si rafinat, extrem de prospat si usor de gasit in piete, mai ales primavara si toamna, aceasta planta leguminoasa este un adevarat izvor de sanatate.

Frunzele de spanac, de culoare verde intens, sunt bogate in clorofila, acid folic, vitaminele B1, B2, B6, B9, PP, C, E si K, caroten, protide, lipide, glucide, mucilagii, luteina, fier si spinacina.

Trateaza ateroscleroza- Datorita continutului ridicat de vitamina C si E, beta-caroten, magneziu si seleniu, potasiu si acid folic, spanacul este eficient in lupta impotriva stresului oxidativ. Studiile arata ca ajuta la reglarea tensiunii arteriale, la ameliorarea simptomelor de ateroscleroza si la prevenirea infractului si a atacurilr vasculare cerebrale.

Anticancerigen puternic- Cercetatorii au descoperit ca flavonoizii si carotenoizii din spanac au puternice proprietati antiinflamatorii si anticancerigene. Studiile au aratat ca extractele din spanac au capacitatea de a scadea ritmul de multiplicare a celulele canceroase in cazul cancerului gastric si de a preveni cancerul de san si de prostata.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Intareste sistemul osos si muscular- Datorita vitaminei K, intalnita din abundenta in aceasta planta, spanacul ajuta la mentinerea sanatatii sistemului osos

si muscular.

Sustine sistemul imunitar- Spanacul este bogat in vitamine si minerale benefice pentru stimularea sistemului imunitar, motiv pentru care ajuta la prevenirea racelilor si a infectiilor.

Previne orbirea- Consumul de spanac ajuta la combaterea problemelor de vedere, in special datorita luteinei si  zeaxatinei, doua substante antioxidante extrem de eficiente. Totodata, spanacul are proprietatea de a preveni AMD-ul, o boala care duce la orbire.

Purifica organismul- Fibrele  continute ajuta la purificarea sistemului digestiv, a sangelui si a ficatului. De asemenea, calciul si fierul din spanac remineralizeaza organismul si il ajuta sa lupte impotriva anemiilor si a asteniilor de sezon.
Afla mai multe pe: www.dcnews.ro



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies