Fructul minune care scade tensiunea si previne cancerul!

Fructul minune care scade tensiunea si previne cancerul!
Fructul minune care scade tensiunea si previne cancerul!

Avocado este un fruct cu multiple proprietati pentru organism, despre care se spune ca este unul dintre cele mai hranitoare din lume, ce contine grasimi, vitamine, minerale si fibre, un fruct care nu este acid, nici alcalin si care se digera repede.

Este o sursa bogata in vitamina E, potasiu, vitamine din grupul B, vitamina K, acidul folic, vitamina C si fibre.

Contine mai mult potasiu decat bananele. In plus, mai contine mici cantitati de magneziu, mangan, cupru, fier, zinc, fosfor, vitamina A. Acest fruct contine grasimi mononesaturate, care dau o senzatie de satietate de lunga durata si “invata” organismul cum sa transforme grasimea in energie. In plus, avocado contine L-carnitina, un aminoacid care contribuie la realizarea acestui proces.

Il putem consuma ca atare sau il putem adauga in salate, sosuri, pasta, in amestecuri de fructe dar si in alte preparate. Pulpa sa are o textura cremoasa, ce poate fi combinata usor cu diverse alte ingrediente. Nutrientii din avocado se pot oxida destul de repede dupa decojire, dar daca se adauga zeama de lamaie viata lor se prelungeste semnificativ.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Studii recente arata ca fructele de avocado incluse intr-un regim alimentar sanatos reduc nivelul colesterolului

de tip LDL (lipoproteine cu densitate scazuta), reduc semnificativ nivelul colesterolului total si nivelul trigliceridelor sanguine cu pana la 20%.

Potasiul este un nutrient de care majoritatea oamenilor duc lipsa. Acesta ajuta la mentinerea activitatii electrice la nivel celular si participa la diverse functii importante. Fructele de avocado sunt o sursa generoasa de potasiu, prin care contribuie la reducerea tensiunii arteriale, un factor major de risc pentru infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral si insuficienta renala.

Este plin de acizi grasi nesaturati, benefici pentru inima. Majoritatea grasimilor din fruct sunt reprezentate de acidul oleic, un acid gras mononesaturat, care este, de asemenea, principalul component al uleiului de masline, considerat a fi artizanul unora dintre efectele sale benefice. Acidul oleic a fost asociat cu reducerea inflamatiei in corp si s-a dovedit a avea o influenta pozitiva asupra unor gene legate de cancer.
Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Roberta dă cărțile pe față! Ce a deranjat-o pe concurentă la Rebecca: „Efectiv am văzut doar un om rău în acel moment. Mi s-a părut foarte urât.”

IMAGINILE HOT cu Nicoleta Luciu care au ridicat pulsul bărbaților! Vedeta arăta TOT cândva!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Care au fost ultimele cuvinte pe care Diana le-a spus înainte să fie ucisă de urs: "Ajutor, mă atacă!"

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cristina Bâtlan, o femeie de afaceri de succes, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, duminica aceasta, de la ora 23:00, la Kanal D

Închis pentru viol, un elev a luat 10 la BAC. Povestea tânărului care visează să dea la Drept după ce își ispășește pedeapsa: „Viitorul meu merită mai mult efort”


Cookies