Fructele... aceste mine de aur bogate in vitamine, minerale si fibre atat de necesare pentru ca noi sa fim energici, in forma si sanatosi, indiferent de varsta!
5 fructe pe zi sunt suficiente pentru a ne echipa corpul cu nutrientii de care corpul are nevoie pentru a se feri de radicalii liberi care ne dau tarcoale.
Efectele pozitive ale consumului zilnic de fructe sunt demonstrate de numeroase studii stiintifice relevante.
Printre acestea putem enumera: reducerea riscului de boli de inima, infarct si atac cerebral, protectia impotriva anumitor tipuri de cancer, prevenirea obezitatii si a diabetului, normalizarea tensiunii arteriale si scaderea riscului de boli renale si afectiuni osoase etc.
Pentru ca voi sa stiti care sunt fructele cu cel mai mare continut de vitamine am pregatit un top 5 al celor mai indicate fructe, in functie de beneficiile pe care le ofera organismului:
Top 5 fructe bogate in:
• vitamina A, esentiala pentru mentinerea sistemului respirator, imbunatatirea vederii, mentinerea sanatatii pielii si a mucoaselor: pepene galben, caise uscate, papaya, mango, piersici.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
• vitamina B6, importanta pentru mentinerea echilibrului psihic, ajuta la inlaturarea oboselii, durerilor de cap si stresului si regleaza colesterolul si tensiunea arteriala: fistic, alune de padure, banane, avocado, nuci.
• vitamina C, cu o contributie importanta in prevenirea si tratarea infectiilor: macesele, guavele, kiwi, papaya, portocalele.
• vitamina E ajuta la functionarea normala a glandelor sexuale si endocrine, ofera protectie vaselor sanguine si are efect anticancerigen: migdale, arahide in coaja, caise uscate, alune de padure, fistic.
Fructele sunt, de asemenea, resurse importante de minerale si antioxidanti, care ajuta la hranirea si protectia celulelor si, implicit, a intregului organism.
Acestea se regasesc din belsug in fistic (cea mai mare cantitate de zinc), rosii uscate (cea mai mare cantitate de licopen), smochine uscate (cea mai mare cantitate de calciu), caise uscate (cea mai mare cantitate de fier si potasiu), migdale
(cea mai mare cantitate de magneziu).Citeste continuarea pe: www.csid.ro