Iata care sunt beneficiile busuiocului pentru sanatate!

Iata care sunt beneficiile busuiocului pentru sanatate!
Iata care sunt beneficiile busuiocului pentru sanatate!

Busuiocul contine o cantitate deloc neglijabila de vitamina C, vitamina A si substante tonice si antioxidante. In plus, busuiocul este o interesanta sursa de calciu si fosfor, minerale esentiale pentru o buna dezvoltare a tesutului osos.

Busuiocul are proprietati digestive, laxative, tonice si reduce febra. De asemenea, el este eficient in calmarea durerilor in gat, dar reduce si nervozitatea.

Sub forma de gargara este folosit in infectiile bucale. Are efect in raceala si gripa pentru ca elibereaza caile respiratorii deoarece este bogat in camfor.

Sunt studii care au demonstrat ca uleiul esential de busuioc este mai eficient in tratarea otitelor acute la copii decat antibioticele.

Busuiocul are un efect relaxant,  imbunatateste starea de spirit si are un efect usor euforic; are rolul de a calma in primul rand sistemul nervos, principalul responsabil pentru toate reactiile noastre. Ceaiul de busuioc combate si insomniile.

Este evident ca multe boli pot fi tratate cu ajutorul uleiului volatil de busuioc. Pus in lampa de aromoterapie, uleiul de busuioc trateaza cu succes tulburarile neurovegetative, in urma carora pot apare negii de pe degetele de la maini, ori chiar iradierea – prin inhalarea eterurilor din componenta uleiului aura si celulele sant regenerate pe nivelele energetice, si chiar si

tumori ce apar din diferite cauze prin contaminare cu diferite tipuri de virusi cancerigeni.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Ce se mai trateaza cu ulei de busuioc? Durerile de cap si migrenele, ce sant atenuate dupa 30 de minute de aromoterapie, viroza respiratorie, starile de greata si de voma – aroma si energia eterica a uleiului de busuioc ajungand prin respiratie pe meridianul veziculei biliare, enecaflita.

Insa unul dintre cele mai eficace efecte il are în privinta dereglarii hepatice.

Sub forma de infuzie sau decoct are rol in tulburarile de stomac si in diaree, are proprietati laxative. De asemenea previne ulcerul gastric.

Busuiocul regleaza tensiunea arteriala si intareste sistemul imunitar. Este eficace in diabet, reducand nivelul de glucoza din sange precum si colesterolul total.

Ceaiul de busuioc- Se pune  o lingurita cu frunze de busuioc  la o cantitate de 200 de ml apa.

Se lasa deoparte timp de aproximativ 10 minute iar apoi  se poate servi. Este recomandata  consumarea a 3 cani cu ceai de busuioc  pe zi, dupa fiecare masa principala. Ceaiul de busuioc combate anxietatea, durerile de cap, insomniile de origine nervoasa si imbunatateste memoria

Tinctura de busuioc- 20 g de busuioc se lasa la macerat timp de 2 saptamani in 100 de ml de alcool  de 70 de grade.

Dupa ce se termina macerarea se filtreaza si se toarna intr-un flacon bine sigilat.  Tinctura de busuioc se consuma astfel: o lingurita de tinctura la 100 de ml de apa, de 3 ori pe zi.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Maceratul de busuioc- Pentru a

prepara maceratul de busuioc trebuie 2 lingurite de busuioc maruntit care se pun intr-un pahar cu apa (250 ml). Se lasa la macerat o noapte si se poate servi.Este de preferat sa se consume o cantitate de 3 cani cu macerat de busuioc pe zi.

Pentru o baie relaxanta: adaugati in apa de baie o infuzie obtinuta din 50 de frunze de busuioc si un litru de apa.

Pentru combaterea caderii parului, pentru a-i conferi stalucire si volum: infuzati 150g de frunze intr-un litru de apa timp de 20 de minute. Presati frunzele si filtrati. Folositi lichidul obtinut pentru clatirea parului dupa spalare.

Pentru calmarea tusei: infuzati 20 g de frunze si flori de busuioc intr-un litru de apa, timp de 10 minute. Se va bea ceaiul intre mese, de trei ori pe zi.
Afla mai multe pe: www.frunza-verde.ro



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies