Afla cu cate minute pe luna ne prelungesc viata fructele si legumele!

Afla cu cate minute pe luna ne prelungesc viata fructele si legumele!
Afla cu cate minute pe luna ne prelungesc viata fructele si legumele!

Cu cat consumam mai multe plante, cu atat mai mult avem sansa la o viata mai lunga si mai sanatoasa

Probabil cel mai putin controversat sfat din domeniul nutritiei este sa mananci cat mai multe fructe si legume, adica sa mananci mai multe plante, pentru ca legumele se refera de fapt la plantele care nu sunt fructe. Stim ca un consum marit de fructe si legume ne ajuta sa traim mai mult, dar un studiu facut in 2013 ne ajuta sa intelegem exact cu cat mai mult.

Cercetatorii de la Revista Americana de nutritie clinica au tinut sub observatie o anumita perioada de timp un numar de persoane si alimentatia acestora, pentru a face un grafic ce reflecta raportul

dintre consumul de fructe si legume si mortalitate. Subiectii care au consumat 5 fructe si legume pe zi au trait cu 3 ani mai mult decat subiectii care nu au consumat plante.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

In comparatie cu cei care au consumat cinci portii de fructe si legume pe zi, cei care au consumat doar patru au pierdut o luna din speranta de viata.

Cei care au consumat trei portii au pierdut trei luni. De aici, graficul o ia in jos.

La doua portii, subiectii au trait cu sapte luni mai putin, iar la o portie pe zi speranta de viata s-a redus cu un an si jumatate, iar la o jumatate de portie pe zi, subiectii au trait cu aproape doi ani mai putin, in timp ce subiectii care nu consumat nicio portie de legume si fructe pe zi, si-au scurtat viata cu 3 ani.


Citeste continuarea pe: www.viataverdeviu.ro



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies