Acest surprinzator sambure poate incetini procesul de imbatranire si combate raceala!

Acest surprinzator sambure poate incetini procesul de imbatranire si combate raceala!
Acest surprinzator sambure poate incetini procesul de imbatranire si combate raceala!

Cu siguranta stii cat de sanatos este un avocado, insa s-ar putea sa te surprinda faptul ca si samburele lui ofera o multitudine de beneficii.

In loc sa-l arunci data viitoare, macina-l pana devine o pudra fina cu ajutorul unui robot de bucatarie performant cu lame ascutite.

Nu incerca cu un blender obisnuit, sau cu un robot de bucatarie slab, pentru ca samburele este foarte dur si iti poate strica echipamentul.

Pudra samburelui de avocado poate fi utilizata in orice smoothie pentru a-i conferi o calitate sporita cu urmatoarele proprietati:

Anti-imbatranire- Studiile au descoperit ca samburii de avocado sunt o sursa bogata de fitochimicale bioactive ce tin sub control radicalii liberi, ajutand la incetinirea procesului de imbatranire.

Consumul samburilor de avocado poate reduce si aparitia ridurilor si a depigmentarii datorita varstei, gratie abilitatii acestora de a reface colagenul din piele, mentinand un aspect ferm si tineresc.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Combaterea racelii - Cu puternicii sai antioxidanti, samburii de avocado ajuta la intarirea sistemului imunitar, ceea ce ajuta in perioada sezonului de raceli si gripe, pe langa protectia oferita si contra altor boli si afectiuni.

De fapt, samburii contin chiar mai multi antioxidanti decat pulpa de avocado.

Imbunatateste starea generala de sanatate- Antioxidantii puternici din samburele de avocado au abilitatea de a contribui la reducerea nivelului ridicat de colesterol si previn o serie de afectiuni cardiace, cum ar fi bolile de inima si atacul de cord. Conform unui studiu publicat in editia lunii martie din 2012 a revistei Alimentatie pa baza de plante in nutritia omului, consumul samburelui de avocado combate formarea placii arteriale.

Cercetatorii au atribuit aceste beneficii continutului mare de fibre alimentare, care ajuta la reducerea nivelului de colesterol legand colesterolul in tractul intestinal si prevenind absorptia sa. Activitatea antioxidanta se presupune ca se manifesta si prin inhibarea oxidarii lipidelor, proces ce duce la formarea placii arteriale.
Citeste continuarea pe: www.viataverdeviu.ro



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies