Iata 5 solutii eficiente pentru incetinirea procesului de imbatranire!

Iata 5 solutii eficiente pentru incetinirea procesului de imbatranire!
Iata 5 solutii eficiente pentru incetinirea procesului de imbatranire!

Cu totii suntem sortiti necrutatorului proces de imbatranire, nu il putem stopa in totalitate, nu ne putem sustrage naturii umane.

Ce putem face este sa il incetinim, sa il amanam sa traim ca si cand am fi cu 10 ani mai tinere. Asa ca opreste imbatarnirea chiar acum, las-o pentru mai tarziu!

Iata cateva solutii:

5 portii de cruditati pe zi- Mananca zilnic cel putin 5 portii de cruditati. O portie inseamna jumatate de ceasca de fructe si legume taiate, un fuct de marime mijlocie sau 170 g de suc proaspat.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Consuma fructe si legume intr-un mod variat- Variaza, nu consuma zilnic acelasi soi de fructe sau legume. Oamenii de stiinta nu au reusit sa descopere care dintre acestea au cel mai puternic efect protector, care este cel mai eficient pentru anumite afectiuni, asa ca nu strica sa le incerci pe toate.

Consuma cruditati inchise la culoare- Pentru a beneficia de o cantitate maxima de antioxidanti alege cruditati inchise la culoare. Pigmentii indica prezenta antioxidantilor, asa ca cu cat mai inchisa este culoarea, cu atat mai mult pigment si, deci, cu atat mai multi antioxidanti primesti.

Limiteaza fierberea legumelor- Nu poti consuma cruditati din cauza afectiunilor intestinale? Prepara-le la abur, este cea mai buna metoda de a pastra antioxidantii sau fierbe-le usor, cat sa ramana inca tari (al dente).

Fierberea indelungata, in schimb, ii distruge.

Legume si fructe portocalii- Legumele si fructele portocalii, bogate in beta-caroten, sunt de preferat a fi consumate nu crude, ci usor fierte. Prin aceasta metoda se stimuleaza absorbtia beta-carotenului.
Sursa: www.frunza-verde.ro



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Cine este și câți ani are Rojbin Erden, care joacă rolul Asi, în serialul „Inimă rebelă”, ce va începe din 2 octombrie la Kanal D! Iată care este a două mare pasiune a superbei actrițe, dincolo de platourile de filmare

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies