7 strategii esentiale pentru combaterea bolilor cronice

7 strategii esentiale pentru combaterea bolilor cronice
7 strategii esentiale pentru combaterea bolilor cronice

Conform Centrelor de Preventie si Control al Bolilor, numarul cazurilor de diabet de tip 2 in occident s-au triplat din 1980, iar cercetatorii estimeaza ca unul din trei occidentali vor suferi de diabet pana la mijlocul secolului. Peste o treime din adultii din occident sunt obezi.

Din pacate, aceste numere continua sa creasca si expertii prezic evolutii tot mai ingrijoratoare.

A fost inventat si un termen pentru aceasta epidemie. “Diabezitatea” descrie orice afectiune de la rezistenta medie la insulina si supraponderabilitate pana la obezitate si diabet, acestea fiind cauzele principale ale bolilor de inima, cancerului si mortalitatii premature in intreaga lume.

Tragic este ca aceste boli pot fi evitate si vindecate cu doar cateva schimbari in stilul de viata si cu o nutritie eficienta si desi este atat de simplu, se ignora acest lucru.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Zaharul este substanta toxica ce alimenteaza aceasta epidemie. Fiecare occidental consuma anual in jur de 69 kg de zahar si 66 kg de faina (care se transforma in zahar in corp). Este echivalentul a 1/2 kg zahar pe zi.

Hrana este si medicament. Cand renunti la alimentele care cauzeaza boli si le inlocuiesti cu alimente corespunzatoare, te vindeci.

Aceste sapte strategii pot contribui la prevenirea, tratarea sau chiar vindecarea diabezitatii si te pot ajuta sa-ti recastigi sanatatea fara medicamente si fara interventii chirurgicale.

1.Renunta la zahar.- Caloriile goale din zaharul usor asimilabil, din zaharul sub forma lichida, precum si carbohidratii rafinati – care devin zahar in corp – creaza niveluri ridicate de insulina, care duc in cele din urma la rezistenta la insulina si la diabetul de tip 2.

Nivelul cronic ridicat de insulina determina aparitia inflamatiilor, a presiunii arteriale, reducerea apetitului sexual si aparitia depresiei.
Cel mai important lucru pe care-l poti face pentru a reduce riscul de diabet de tip 2 si obezitatea si a le vindeca? Nu exista niciun dubiu: trebuie sa elimini sau sa reduci drastic zaharul sub toate formele sale.

2.Alege alimente intregi, neprocesate.- Alimentele intregi, neprocesate iti echilibreaza nivelul de zahar din sange, reduc inflamatia si stresul oxidativ si imbunatatesc detoxifierea ficatului, pentru a preveni sau trata rezistenta la insulina si diabetul.

Fa-ti rezerve de fructe si legume colorate, grasimi omega 3, unt si ulei de cocos, leguminoase, oleaginoase si seminte.
Citeste continuarea pe: www.viataverdeviu.ro



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies