Daca dai o mica petrecere de ziua ta, trebuie sa iti servesti invitatii cu un tort delicios. Noi avem reteta potrivita pentru tine:
Ingrediente:
4 gutui/4 mere
200g nuci sfaramate si prajite
12 oua, 21-22 linguri zahar
4 linguri faina
1 l lapte
500 ml smantana pentru frisca
scortisoara
1 lingura lamaie rasa
vanilie, rom
1/2 plic bicarbonat stins cu 1 lingura otet/un praf de copt
1/2 lingurita sare
1 lingura ulei
1 lingura unt/margarina.
Mod de preparare
O cratita tapetata cu zahar caramelizat se unge cu unt apoi pe fund se asaza merele taiate felii.
A. Primul strat al tortului: Se bat spuma 8 oua cu 8 linguri de zahar si se adauga lamaia rasa si vanilia. Se amesteca cu laptele si se pune in vasul de mai sus, la foc potrivit.
B. Al doilea strat: Se vor pune gutuile pregatite peste stratul de crema de zahar ars atunci cand aceasta este gata, impreuna cu 100 g nuci presarate. Se lasa la cuptor, la foc mic.
C. Al treilea strat: Se despart 4 oua in galbenusuri si albusuri. Galbenusurile se amesteca cu sarea si uleiul. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga 4 linguri zahar si 4 linguri de faina amestecata cu praful de copt. in vasul cu galbenusuri, se pune bicarbonatul si o lingura de otet. Va creste compozitia si se va forma o spuma care se adauga la albusuri si se amesteca usor cu putin rom.
D. Compozitia obtinuta se pune peste cele doua straturi deja formate si se mai lasa cateva minute la cuptor pana prinde culoare. Tortul obtinut se poate rasturna in 15-30 minute de la scoatarea din cuptor si se lasa la racit.
Sursa: apropotv.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro