Iata uimitoarele cinci beneficii de sanatate pe care le ofera rodia!

Iata uimitoarele cinci beneficii de sanatate pe care le ofera rodia!
Iata uimitoarele cinci beneficii de sanatate pe care le ofera rodia!

Medicii nutritionisti spun ca o singura rodie poate asigura aproape jumatate din doza zilnica de vitamina C de care are nevoie organismul.

Se spune despre rodie ca e un fruct care tine departe bolile de inima, te scapa de stres si previne imbatranirea. Iata cinci beneficii importante pentru care e bine sa consumi rodii:

Bogata in antioxidanti. Specialistii care au facut mai multe studii cu privire la beneficiile rodiei, spun ca acest fruct poate preveni imbatranirea. S-a demonstrat ca printre beneficiile rodiilor este si faptul ca reduce deteriorarea celulelor creierului, muschilor si pielii.

Protejeaza mai multe organe. Cercetatorii au mai descoperit ca rodia poate proteja rinichii de toxine, ajuta chiar la regenerarea ficatului. De asemenea, consumul de rodii ar tine departe bolile de inima, intrucat previne depunereile de pe artere si scade colesterolul rau.

Previne Alzheimerul. In cadrul unei cercetari in laborator, facute pe soareci, s-a demonstrat faptul ca dupa ce au fost hraniti cu rodii, acestia ar fi reactionat mult mai bine la testele mentale decat alti soareci care aveau aceeasi boala, dar nu au primit rodie.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Previne cancerul. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca rodia, pentru ca e foarte bogata in oxidanti poate tine departe cancerul de san si cel de plamani si poate incetini evolutia cancerului care afecteaza prostata.

Citeste continuarea pe: www.adevarul.ro





Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies