Beneficiile usturoiului pentru organsim

Beneficiile usturoiului pentru organsim
Beneficiile usturoiului pentru organsim

Schimbarile de temperatura din aceasta perioada ne pot provoca raceli, iar un aliat pentru organism, care tine departe raceala, este de departe usturoiul.

O cercetare realizata de Cochrane Database arata ca un aport foarte mare de usturoi consumat poate reduce semnificativ durata simptomelor racelii.

Egiptenii gateau usturoiul si spuneau ca da energie, iar grecii antici credeau ca vindeca infectii si il foloseau si in tratarea leprei. De asemenea, romanii dadeau usturoiul soldatilor pentru a le creste rezistenta. La jumatatea anilor 1800 s-a descoperit faptul ca usturoiul poate omori bacteriile.

Ingredientul care imbunatateste circulatia sangelui

Un grup de cercetatori de la Universitatea din Florida a descoperit ca usturoiul poate creste numarul de limfocite T din sange, care joaca un

rol foarte important in cresterea imunitatii.

De asemenea, cercetatorii de la Universitatea din California au aratat ca alicina, ingredientul care da mirosul puternic al usturoiului, lupta impotriva infectiilor. De asemenea, aceeasi substanta ajuta si la dilatarea vaselor de sange si imbunatateste circulatia.

In ceea ce priveste gatitul usturoiului pentru a-si pastra proprietatile, cercetatorii australieni spun ca trebuie copt cateva minute, intreg, fara a-l curata de coaja, pentru a elibera cat mai multi compusi cu efect puternic impotriva bacteriilor si virusurilor.
De asemenea, oamenii de stiinta de la Universitatea din South Carolina spun ca modul prin care ne putem bucura cel mai intens de calitatile terapeutice ale usturoiului este sa-l curatam de coaja si sa-l lasam pe masa, neacoperit, timp de 15 minute.

Citeste continuarea pe: www.adevarul.ro

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies