Studiu: Nucile, recomandate pentru imbunatatirea capacitatii de concentrare!

Studiu: Nucile, recomandate pentru imbunatatirea capacitatii de concentrare!
Studiu: Nucile, recomandate pentru imbunatatirea capacitatii de concentrare!

Un studiu realizat de o echipa de oameni de stiinta americani sustine faptul ca e recomandat consumul regulat de nuci deoarece acestea imbunatatesc concentrarea si capacitatea de a prelucra informatiile, potrivit Daily Mail.

Studiul a fost publicat recent si reprezinta prima analiza dintr-un mare proiect dedicata legaturii dintre consumul de nuci si functiile cognitive. Acest demers stiintific este, totodata, singura cercetare care a inclus toate datele referitoare la capacitatea cognitiva disponibile din National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES).

Concluziile studiului condus de Lenore Arab de la Scoala de Medicina "David Geffen", University of California Los Angeles (UCLA), arata ca functiile cognitive sunt in mod constant mai bune la participantii care au consumat nuci, indiferent de varsta, sex sau etnie.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

La acest studiu au participat, adulti cu varsta cuprinsa intre 20 si 59 de ani, intr-o proportie ridicata, dar si persoane de peste 60 de ani.

In urma prelucrarii informatiilor, Lenore Arab si colegul sau, Alfonso Ang, au constatat ca participantii care au consumat mai multe nuci aveau rezultate semnificativ mai bune la sase teste cognitive, care au inclus teste de memorie, concentrare si procesare a informatiei.


Citese continuarea pe: www.adevarul.ro




Citește și:

Varice, tratament și prevenție

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies