Afla si tu de ce ni se strica dantura? Cunoscand motivele, le putem elimina!

Afla si tu de ce ni se strica dantura? Cunoscand motivele, le putem elimina!
Afla si tu de ce ni se strica dantura? Cunoscand motivele, le putem elimina!

Daca pentru ten aplicam fel si fel de artificii cosmetice pentru a-l face sa radieze, daca pentru trup gasim haine ce mascheaza imperfectiunile, atunci cand vine vorba despre dantura nu prea avem cum sa trisam…

Daca nu te numeri printre norocosii ce s-au nascut cu o dantura puternica, perfect aliniata si alba precum spuma laptelui, ma rog, alba precum creta daca este sa analizam zambetele de pe filiera Hollywood, clar intelegi ce inseamna povara unui zambet imperfect. Si totusi, nu ai cum sa nu te intrebi de ce unii s-au nascut cu dinti de reclama si altii nu.

“Conteaza factorul genetic – are un rol, dar si mai importante sunt stilul de viata si mai ales igiena.

Spalarea pe doua ori pe zi – dimineata si seara inainte de culcare sunt litera de lege” subliniaza dr. stomatolog A. Bijan. De asemenea, “Cine are lucrari de portelan, probleme cu gingiile sau implanturi dentare trebuie sa foloseasca si dusul bucal”, mai completeaza medicul.

Sanatatea dintilor incepe inca de dinainte de a ne fi nascut

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Si are legatura cu stilul de viata al mamei.

“Schimbarile hormonale din timpul sarcinii declanseaza diverse inflamatii ale gingiilor, pot aparea probleme ale dintilor. Este foarte important ca toate problemele dentare sa fie rezolvate inainte de instalarea unei sarcini. Alimentatia unei viitoare mame trebuie sa fie echilibrata. Foarte important este sa eliminam obiceiurile gresite ale copiilor: sa nu manance dulciuri rafinate – sa le oferim variante sanatoase precum un mar. De la 2 ani orice copil trebuie sa se spele pe dinti si sa-si mentina acest obicei pe tot parcursul vietii” a mai precizat dr.
A. Bijan.

Nu o singura data am auzit asta, folosesc o pasta de dinti scumpa, dar tot am probleme cu dantura. “Nu e suficient doar sa te speli pe dinti, ci toate activitatile noastre au impact asupra dintilor. Tot ceea ce facem: alimentatie, hidratare, miscare. Multi nu constientizeaza ca dintii sunt un organe vii si ca orice organ sufera modificari in functie de diversi factori. Pentru a avea dinti sanatosi, trebuie sa avem oase puternice”, explica medicul.


Alimente care ne ajuta sa avem oase puternice sunt:
lactate, proteine de calitate, legumele verzi, broccoli, conopida, varza de Bruxelles (sunt importante pentru continutul de calciu si vitamina K). Important este sa avem in alimentatie si Omega 3.
Citeste continuarea pe: www.csid.ro



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies