Iata cateva solutii din natura care sa ajuta “bila lenesa”!

Iata cateva solutii din natura care sa ajuta “bila lenesa”!
Iata cateva solutii din natura care sa ajuta “bila lenesa”!

Dischinezia biliara se manifesta prin dureri, de intensitati variabile, in partea dreapta, sub coaste, gust amar, greturi, varsaturi, balonari permanente sau episodice.

Iata care sunt elementele pe care trebuie sa le evitati daca stiti ca aveti o „bila lenesa”: grasimile animale, prajelile, tocaturile, mezelurile, ouale, tutunul, cafeaua, bauturile carbogazoase sau alcoolul.

In schimb, aveti voie sa consumati alimente usoare cum ar fi: supele de legume, cartofii fierti sau copti, carnea de pui, de vitel, de peste sau de curcan, fiarta ori la gratar, fructe si legume. Mai puteti manca fara probleme branza de vaci, urda, iaurt semidegresat, lapte degresat, paine prajita si biscuiti.

Si porumbul va poate fi de folos, de aceea se recomanda sa consumati mai des mamaliga in loc de paine si multe salate de cruditati.

Tinctura de galbenele are un efect antiinflamator asupra colecistului si normalizeaza secretia de bila, stimuland in acest fel si digestia. Tratamentul trebuie urmat trei saptamani, timp in care trebuie sa luati cate o lingurita cu tinctura diluata in apa, cu 20 de minute inainte de masa.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Ceaiurile de anghinare, papadie, cicoare sau rostopasca ajuta la drenarea bilei si la prevenirea aparitiei nisipului si a pietrelor.

Iata si modul acestora de preparare si de administrare:

- Anghinarea: inainte de mesele principale se bea o infuzie de anghinare obtinuta din doua lingurite cu frunze la o cana cu apa.

Se beau doua cani pe zi.

- Papadia: se foloseste tot sub forma de infuzie preparata din doua lingurite cu planta (intreaga) la o cana cu apa. Se vor bea doua sau trei cani pe zi.

- Cicoarea: infuzia de cicoare se obtine din 15 g frunze uscate la un litru de apa. Se consuma una sau doua cani pe zi.

- Rostopasca: infuzia de rostopasca are o actiune antispastica si se prepara din 3 g frunze uscate la o cana cu apa.

Se bea pe parcursul unei zile.
Sursa: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Motivul pentru care Lidia Fecioru nu își face planuri și cum se desfășoară o zi din viața ei. „Pe mine nu mă lasă destinul acesta să nu am vreo lecție. Puteam să mi le fac la 25”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Anunțul transmis de organizatorii Mall-urilor bucureştene în urma avertizărilor meteorologice: "Locurile din parcare sunt disponibile GRATUIT"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Giuly și Robert, aspru pedepsiți pentru că au încălcat regulamentul emisiunii Casa iubirii! „Am aflat cu surprindere că ați mai fost în Italia de alte trei ori!” Andreea Mantea a făcut un anunț tulburător! Toți concurenții au amuțit

A fost împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni


Cookies