Iata care sunt cele cinci semne care trebuie sa va trimita de urgenta la ginecolog!

Iata care sunt cele cinci semne care trebuie sa va trimita de urgenta la ginecolog!
Iata care sunt cele cinci semne care trebuie sa va trimita de urgenta la ginecolog!

Ciclul menstrual care vine uneori neregulat sau infecţiile care apar ocazional sunt printre problemele ginecologice care nu reprezinta motive de ingrijorare.

In schimb, secretia anormala si sangerarile neregulate pot prevesti cancerul, iar durerile pelviene insistente pot fi un semn de sarcina extrauterina.

Ginecologii explica mai detaliat cinci semne pentru care trebuie neaparat consultat un medic specializat in obstretica-ginecologie.

1 Mancarimea, combinata cu boli de piele- Sapunurile sau lubrifiantele parfumate sunt cel mai des invinuite pentru aparitia mancarimilor, mai ales pentru persoanele care au o piele sensibila.


„Mancarimea din zona genitala poate fi cauzata de infectii vaginale (frecvent candidoza) la femei, boli cu transmitere sexuala sau alergii, cele mai frecvente fiind date de latexul prezervativului”, explica dr. Ciprian Pop, asistent universitar, medic specialist obstetrica-ginecologie la Spitalul de Urgenta „Elias” din Bucuresti.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Totusi, mancarimea devine o problema atunci cand apar si afectiuni ale pielii.

De exemplu, o boala de piele, denumita „lichen sclerosus” poate provoca mancarime si contribuie la aparitia unor pete mici, albe pe vulva (partea exterioara a vaginului). Aceasta afecţiune este rar intalnita si afecteaza in special persoanele in varsta. Lasate netratate, petele se transforma in cicatrici si pot crea probleme de urinare sau dureri in timpul actului sexual.

2 Uscaciunea vaginala persistenta- Uscaciunea vaginala apare de obicei din cauza scaderii nivelului de estrogen, deoarece acesta este responsabil de elasticitatea si de umiditatea mucoasei vaginale.

„Cea mai frecventa cauza a uscaciunii vaginale o reprezinta vaginita atrofica prin deficitul de estrogeni. Scaderea nivelului estrogenilor ce apare in menopauza, in timpul sarcinii si alaptarii, din cauza indepartarii chirurgicale a ovarelor, ca efect al radioterapiei sau chimioterapiei, precum si din cauza scaderii activitatii sexuale conduce la scaderea secretiei vaginale normale, care este necesara pentru curatarea vaginului, pentru lubrifierea lui si prevenirea infectiilor”, detaliaza ginecologul.

Simptomele asociate uscaciunii vaginale sunt: disconfortul, arsura, iritatia si durerea in timpul actului sexual.

Pierderea libidoului sau disfunctia sexuala este o problema majora pentru femeile cu varsta de peste 45 ani. In astfel de situatii, trebuie urmate tratamente de substitutie, la recomandarea medicului.
Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Patrick și Bianca Giurcă, față în față în camera roșie, după ce a fost geloasă pe el și pe Virginia. Ce a făcut-o pe tânără să răbufnească

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies