Afla totul despre foame! Uite cand este cel mai bine sa o satisfaci!

Afla totul despre foame! Uite cand este cel mai bine sa o satisfaci!
Afla totul despre foame! Uite cand este cel mai bine sa o satisfaci!

Medicul Mihaela Bilic iti da cele mai bune sfaturi legate de alimentatie. Recent, a vorbti despre foame.

 

"Stim cand trebuie sa mancam pentru ca ne este foame. Si stim ca ne-am saturat cand nu ne mai e foame. Alaturi de respiratie, somn si sete, foamea e o senzatie automata care ne asigura supravietuirea.
Nu ai cum sa uiti ca iti este foame, desi sunt o multime de oameni aflati la cura de slabire care se lupta din rasputeri sa isi invinga acest instinct.
Foamea nu poate fi prevenita si nici ignorata, nu fara riscul de a perturba grav si definitiv echilibrul si relatia pe care o ai cu mancarea. Daca nu mai sti sa-ti recunosti si sa-ti asculti foamea te vei trezi in situatia absurda de a cere celor din jur raspuns la intrebarea "eu ce, cand si cat sa mananc?"
Nimeni nu poate sti in locul tau iar raspunsul e "asculta-ti foamea!" Si nu orice foame, ci foamea ta optima, un fel de foame medie, de nota 6-8.
E foamea necesara ca sa te bucuri din plin de mancare, fara a fi prea flamand ca sa infuleci tot frigiderul pe nerasuflate dar nici prea satul ca sa mananci de pofta sau de plictiseala.
Foamea optima e ceva ce trebuie sa-ti determini singur, intrebandu-te in permanenta: eu de ce mananc acum?; oare mai pot astepta putin?; chiar am nevoie de o portie asa mare?; m-am saturat si e cazul sa ma opresc?; nu cumva e doar o pofta sau un moft?
Foamea e o senzatie fizica si vine
din corp, nu de la cap. Nu gandindu-te ce sa mai mananci afli ca ti-e foame ci simtind un gol, o crampa la stomac, o senzatie de oboseala si de nervozitate, de iritare. Ei trebuie sa-i dai note si sa o satisfaci cand e la nivel mediu. Asta inseamna sa mananci echilibrat, respectandu-ti senzatiile alimantare.", a scris medicul nutritionist pe Facebook.

"Stim cand trebuie sa mancam pentru ca ne este foame.

Si stim ca ne-am saturat cand nu ne mai e foame. Alaturi de respiratie, somn si sete, foamea e o senzatie automata care ne asigura supravietuirea. 

Nu ai cum sa uiti ca iti este foame, desi sunt o multime de oameni aflati la cura de slabire care se lupta din rasputeri sa isi invinga acest instinct. Foamea nu poate fi prevenita si nici ignorata, nu fara riscul de a perturba grav si definitiv echilibrul si relatia pe care o ai cu mancarea.
Daca nu mai sti sa-ti recunosti si sa-ti asculti foamea te vei trezi in situatia absurda de a cere celor din jur raspuns la intrebarea "eu ce, cand si cat sa mananc?"

Nimeni nu poate sti in locul tau iar raspunsul e "asculta-ti foamea!" Si nu orice foame, ci foamea ta optima, un fel de foame medie, de nota 6-8. E foamea necesara ca sa te bucuri din plin de mancare, fara a fi prea flamand ca sa infuleci tot frigiderul pe nerasuflate dar nici prea satul ca sa mananci de pofta sau de plictiseala.

Foamea optima e ceva ce trebuie sa-ti determini singur, intrebandu-te in permanenta: eu de ce mananc acum?; oare mai pot astepta putin?; chiar am nevoie de o portie asa mare?; m-am saturat si e cazul sa ma opresc?; nu cumva e doar o pofta sau un moft?

Foamea e o senzatie fizica si vine din corp, nu de la cap. Nu gandindu-te ce sa mai mananci afli ca ti-e foame ci simtind un gol, o crampa la stomac, o senzatie de oboseala si de nervozitate, de iritare.
Ei trebuie sa-i dai note si sa o satisfaci cand e la nivel mediu. Asta inseamna sa mananci echilibrat, respectandu-ti senzatiile alimantare.", a scris medicul nutritionist pe Facebook.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Prăjitura cu căpșuni, rețeta delicioasă a Elwirei Petrei. „Neapărat încercați rețeta asta”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies