Ce au gasit autoritatile in laptele de soia din Romania! Uite ce continea in realitate alimentul!

Ce au gasit autoritatile in laptele de soia din Romania! Uite ce continea in realitate alimentul!
Ce au gasit autoritatile in laptele de soia din Romania! Uite ce continea in realitate alimentul!

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania - InfoCons a realizat un studiu pe opt produse de post achizitionate din diverse magazine din Romania.

"Ca urmare a realizarii acestui studiu a reiesit faptul ca, in ceea ce priveste concentratia de boabe de soia la un litru de apa, 37,5% din produsele analizate au in continut scazut de boabe de soia, respectiv: 3%, 5% sau 6%", se arata intr-un comunicat remis, luni, Ziare.com.

Avand in vedere concentratia mica de boabe sau seminte de soia, s-a descoperit ca produsele aveau o cantitate mai mare de apa, ulei, alge marine, sare si o concentratie scazuta de proteine.



"37,5% din produsele de lapte de soia prezinta cantitati de zaharuri, cu o concentratie de 5 sau 8 procente la 100 gr. Din punct de vedere al cantitatii de sare/ 100 g de produs, aceasta se situeaza intre 0,05 g si 0,4 g", se mai arata in documentul citat.

ANPC mai transmite ca pe eticheta produselor apar valorile energetice /100g, acestea situandu-se intre 19 kcal si 78 kcal, in conditiile in care valoare ideala este de 141 kcal/100g.


"Desi ar trebui sa nu contina deloc carbohidrati, 25% din produsele supuse testului prezinta procente ridicate de 5, respectiv 8 la 100 gr de carbohidrati. De asemenea, 25% din produsele prezentate contin grasimi peste limita acceptata, de 18gr/100 gr", mai spune ANPC.

De asemenea, ANPC anunta ca produsele care au fost studiate au ca distribuitor/producator urmatoarele companii: S.A. Delhaize Group N.V/ SC Mega Image SRL; Mona Naturprodukte GmbH/ S.C
Lidl Discount SRL; S.C. SANO VITA S.R.L; S.C Delaco Distribution SA; Bio Slym S.R.L; DANONE PDPA srl; Alpro C.V.A; Inedit S.R.L.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Strugurii îngrașă? Ce spun nutriționiștii, când e cel mai bine să-i consumi și cum

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Sumă exorbitantă cerută de Delia pentru o oră de cântat

Întrebări amuzante pentru băieți la prima întâlnire. Ce să-l întrebi ca să stârnești hohote de râs și să-l cunoști mult mai bine

Andreea Mantea îl contactează pe fostul iubit al Rebeccăi! Care este, de fapt, relația dintre cei doi? Aflați ce se va întâmpla în Casa iubirii marți, 24 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

"N-am mai dormit de când s-a întâmplat". Cătălin conducea tramvaiul care l-a ucis pe ofițerul SPP!


Cookies