Vrei sa mananci orez cu jumatate de calorii? Gateste-l cu ulei de cocos si tine-l la frigider peste noapte!

Vrei sa mananci orez cu jumatate de calorii? Gateste-l cu ulei de cocos si tine-l la frigider peste noapte!
Vrei sa mananci orez cu jumatate de calorii? Gateste-l cu ulei de cocos si tine-l la frigider peste noapte!

Iti place orezul, insa esti ingrijorata ca te-ai putea ingrasa din cauza lui? Iata ce solutie ai la indemana.

 

Oamenii de stiinta au descoperit un mod in care poti reduce continutul caloric al orezului cu pana la 60%, doar schimband modul de gatire.
Daca il gatesti cu ulei de cocos, apoi il lasi la racit 12 ore in frigider, mai mult de jumatate din numarul de calorii dispare. Cu toate acestea, medicii avertizeaza ca reincalzirea orezului poate cauza toxiinfectii alimentare, asa ca asigura-te ca este fierbinte inainte sa il mananci.
Acest mod de preparare face ca amidonul rezistent din orez sa creasca, facandu-l nedigerabil pentru corpul uman. Prin urmare, acesta nu este absorbit si transformayt in energie sau grasimi si nu are calorii.
Oamenii de stiinta au descoperit ca acest procedeu de gatire in doi pasi poate creste cantitatea de amidon rezistent din orez de peste 10 ori.
Intai, au adaugat o lingurita de ulei de cocos in apa fiarta, apoi au pus 105g de orez si au lasat la fiert 25 de minute. L-au lasat sa se raceasca si l-au pus la frigider timp de 12 ore.
Sursa: dailymail.co.uk

Oamenii de stiinta au descoperit un mod in care poti reduce continutul caloric al orezului cu pana la 60%, doar schimband modul de gatire.



Daca il gatesti cu ulei de cocos, apoi il lasi la racit 12 ore in frigider, mai mult de jumatate din numarul de calorii dispare. Cu toate acestea, medicii avertizeaza ca reincalzirea orezului poate cauza toxiinfectii alimentare, asa ca asigura-te ca este fierbinte inainte sa il mananci.

Acest mod de preparare face ca amidonul rezistent din orez sa creasca, facandu-l nedigerabil pentru corpul uman.
Prin urmare, acesta nu este absorbit si transformayt in energie sau grasimi si nu are calorii.

Oamenii de stiinta au descoperit ca acest procedeu de gatire in doi pasi poate creste cantitatea de amidon rezistent din orez de peste 10 ori. 

Intai, au adaugat o lingurita de ulei de cocos in apa fiarta, apoi au pus 105g de orez si au lasat la fiert 25 de minute.
L-au lasat sa se raceasca si l-au pus la frigider timp de 12 ore. 

Sursa: dailymail.co.uk

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies