Si tu suferi de insomnie si depresie? Ceaiul de salvie te poate ajuta cu adevarat!

Si tu suferi de insomnie si depresie? Ceaiul de salvie te poate ajuta cu adevarat!
Si tu suferi de insomnie si depresie? Ceaiul de salvie te poate ajuta cu adevarat!

Manifestarile de insomnie au loc aproximativ cu cinci saptamani inainte de starea depresiva.

Ceaiurile de plante si potiunile pot stopa aceste conditii – pentru un control de lunga durata, iar pentru depresie puteti apela la ajutorul ceaiului de ginseng, ghimbir, sunatoare, salvie si altele. Iata cateva retete pentru a rezolva aceasta problema.

Datorita proprietatilor sale puternice antidepresive, ghimbirul este una dintre cele mai populare plante pentru tratamentul depresiei. Faceti un ceai cu 2 linguri de ghimbir tocat pe care il puneti in 2 litri de apa clocotita.

Apoi lasati amestecul sa fiarba timp de aproximativ cinci minute. Apoi se ia dupa foc, iar ceaiul rezultat se pastreaza într-un termos, apoi se bea pe tot parcursul zilei.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

O alta reteta eficienta contine din nou 2 linguri de ghimbir tocat care se pune in doi litri de apa si se lasa amestecul in repaus peste noapte.

De dimineata, acest amestec se pune pe aragaz, iar dupa fierbere, se lasa deoparte timp de 15 minute. Ceaiul se lasa sa se raceasca, se adauga miere si suc de lamaie dupa gust.

De insomnie si stresul acumulat, va poate scuti uleiul de lavanda. Aromaterapia cu acest ulei va va ajuta sa scapati si de tulburarile emotionale. O alta planta extrem de populara pe care o puteti folosi este salvia – ceaiul facut din aceasta planta aromatica va va ajuta sa scapati de problemele cu insomnia si depresia.

Salvia ajuta la indepartarea sentimentului constant de oboseala, dureri de cap, va imbunatati memoria si va consolida sistemul imunitar. Ceaiul de salvie poate fi pregatit zilnic si consumat ca o metoda de prevenire. Salvia nu este recomandata pentru femeile gravide sau pentru cele care alapteaza.
Citeste continuarea pe: www.dcnews.ro



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Cine este actorul care dă viață personajului principal Serhan Soysalan, din noul serial „Inimă rebelă”. Publicul l-a cunoscut deja pe Yurdaer Okur în producția „Secrete de familie”, în care a jucat rolul Procurorului Turgut Ali

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies