Datorita continutului de acizi grasi omega 3, pestele poate sa tina la distanta o multitudine de boli.
Reduce colesterolul, intareste imunitatea, ajuta glanda tiroida sa functioneze normal, scade tensiunea arteriala, protejeaza pielea impotriva imbatranirii precoce si diminueaza riscul instalarii depresiei.
Un studiu publicat la inceputul lunii mai in Jurnalul Britanic de Nutritie merge chiar mai departe afirmand ca uleiul de peste reprezinta antidotul impotriva efectelor nocive ale mancarii procesate.
Ipoteza cercetatorilor britanici este sustinuta si de nutritionistul Lygia Alexandrescu. „Creierul, un organ vital al organismului uman, are nevoie pentru functionare de acizi grasi esentiali.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Toate aceste beneficii insa pot fi anulate de modul de preparare. „A manca peste prajit in ulei, asortat cu maioneza si cartofi prajiti, nu inseamna ca ai beneficiat de o masa sanatoasa”, atrage atentia nutritionistul.
Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro