Uite cum trebuie gatit pestele  pentru  a beneficia de toate proprietatile lui!

Uite cum trebuie gatit pestele  pentru  a beneficia de toate proprietatile lui!
Uite cum trebuie gatit pestele  pentru  a beneficia de toate proprietatile lui!

Datorita continutului de acizi grasi omega 3, pestele poate sa tina la distanta o multitudine de boli.

Reduce colesterolul, intareste imunitatea, ajuta glanda tiroida sa functioneze normal, scade tensiunea arteriala, protejeaza pielea impotriva imbatranirii precoce si diminueaza riscul instalarii depresiei.

Un studiu publicat la inceputul lunii mai in Jurnalul Britanic de Nutritie merge chiar mai departe afirmand ca uleiul de peste reprezinta antidotul impotriva efectelor nocive ale mancarii procesate.

Ipoteza cercetatorilor britanici este sustinuta si de nutritionistul Lygia Alexandrescu. „Creierul, un organ vital al organismului uman, are nevoie pentru functionare de acizi grasi esentiali.

In plus, s-a demonstrat ca grasimile din peste protejeaza sistemul nervos, reducand riscul de Alzheimer”, arata specialistul.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Toate aceste beneficii insa pot fi anulate de modul de preparare. „A manca peste prajit in ulei, asortat cu maioneza si cartofi prajiti, nu inseamna ca ai beneficiat de o masa sanatoasa”, atrage atentia nutritionistul.

Cel mai sanatos mod de a consuma carnea de peste este fiert, preparat la abur, la gratar sau la cuptor (cu diverse condimente: rozmarin, cimbru, fenicul, usturoi). „Un peste gatit perfect pentru a-si pastra toate beneficiile nutritive este pestele care se rupe usor cu furculita si are o culoare oarecum opaca pe margini si putin translucida pe mijloc”, adauga expertul.
Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies