Din cantitatile de mai jos ies zece portii generoase, iar pentru coacere aveti nevoie de o tava circulara cu fund detasabil, din acelea care se folosesc la coacerea blaturilor de tort, cu diametrul de 28 cm.
Blatul e foarte simplu: 300-320 g biscuiti cu ovaz (ii gasiti vrac, in aproape orice supermarket), zdrobiti bine si amestecati cu 200 de grame de unt topit.
Nu e obligatoriu sa transformati biscuitii in pulbere, pot sa ramana si bucatele mai mari, dar nu foarte mari.
Untul poate fi gras, dar nu cel mai gras.
Daca vedeti ca 200 de grame de unt topit nu leaga destul de bine compozitia, mai adaugati 50 de grame.
Am copt blatul 15 minute la 180 de grade Celsius. L-am scos din cuptor si l-am lasat sa se raceasca putin.
Partea yumm: 400 g branza Philadelphia, 600 g mascarpone, 125 g zahar pudra (puteti pune mai mult, pentru mine a fost suficient de dulce asa), coaja unei lamai mari data prin razatoarea fina, trei oua, 30 de mililitri de Pineau de Charente (puteti folosi Marsala, Lacrima lui Ovidiu
sau un cognac bun, dar la fel de bine puteti sa sariti peste).
E important sa adaugi ouale pe rand pentru a se incorpora bine. O spatula (da, nici din aceea nu am avut la indemana) din silicon e mai potrivita decat un tel, intrucat nu aduce prea mult aer in compozitie, dar te poti descurca si cu telul atata timp cat nu devii prea energic.
Toarna compozitia peste blat. Coace prajitura o ora si un sfert la 140 de grade Celsius. Se va coace uniform si nu va crapa la suprafata ori in profunzime.
Sursa: Adihadean.ro
Blatul e foarte simplu: 300-320 g biscuiti cu ovaz (ii gasiti vrac, in aproape orice supermarket), zdrobiti bine si amestecati cu 200 de grame de unt topit.
Nu e obligatoriu sa transformati biscuitii in pulbere, pot sa ramana si bucatele mai mari, dar nu foarte mari.
Untul poate fi gras, dar nu cel mai gras. Daca vedeti ca 200 de grame de unt topit nu leaga destul de bine compozitia, mai adaugati 50 de grame.
Am copt blatul 15 minute la 180 de grade Celsius. L-am scos din cuptor si l-am lasat sa se raceasca putin.
Partea yumm: 400 g branza Philadelphia, 600 g mascarpone, 125 g zahar pudra (puteti pune mai mult, pentru mine a fost suficient de dulce asa), coaja unei lamai mari data prin razatoarea fina, trei oua, 30 de mililitri de Pineau de Charente (puteti folosi Marsala, Lacrima lui Ovidiu sau un cognac bun, dar la fel de bine puteti sa sariti peste).
E important sa adaugi ouale pe rand pentru a se incorpora bine.
O spatula (da, nici din aceea nu am avut la indemana) din silicon e mai potrivita decat un tel, intrucat nu aduce prea mult aer in compozitie, dar te poti descurca si cu telul atata timp cat nu devii prea energic.
Toarna compozitia peste blat. Coace prajitura o ora si un sfert la 140 de grade Celsius. Se va coace uniform si nu va crapa la suprafata ori in profunzime.
Sursa:
Adihadean.ro Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro