Daca pana acum ai mancat paine cu usturoi, masline, cartofi sau ceapa, poti sa incerci si o varianta mai dulce: cea cu scortisoara. E potrivita cu o cana de lapte la micul dejun.
Ingrediente pentru paine:
15 gr drojdie
1 1/2 linguri zahar
3/4 cana lapte cald
un galbenus de ou
2 linguri unt topit
2 1/4 cani faina
migdale maruntite
Ingrediente pentru crema:
5 linguri de zahar
3 linguri de scortisoara
3 1/2 linguri unt
Mod de preparare:
1. Amesteci drojdia cu o lingura de zahar. Adauga laptele incalzit, apoi galbenusul de ou.
2. Dupa ce le amesteci bine, mai pui untul topit, faina pe care o incorporezi treptat in compozitie si jumatate de lingura de zahar.
3. Prepara crema cu ingredientele de mai sus.
4. Intinde aluatul pe blat cu facaletul si pune umplutura peste ea, uniform.
5. Presara migdale maruntite peste tot si ruleaza. Apoi taie aluatul pe din doua pe lungime, impleteste-l usor si lipeste-l la capete.
6. Baga in cuptorul incalzit deja pentru 20 de minute. Pofta buna!
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro