Cromul, un mineral nebanuit de valoros pentru organism. Adauga si tu in dieta alimente cu continut mare de crom

Cromul, un mineral nebanuit de valoros pentru organism. Adauga si tu in dieta alimente cu continut mare de crom
Cromul, un mineral nebanuit de valoros pentru organism. Adauga si tu in dieta alimente cu continut mare de crom

Cromul este un mineral important caruia probabil nu-i dai suficienta atentie, insa o alimentatie deficitara poate dezvolta usor o carenta de crom.

Intr-o lume perfecta, am primi suficient de mult crom dintr-o dieta sanatoasa, pentru ca acest mineral (ca toate, de altfel) se gasesc in mod natural in pamant.

Insa, datorita solului saracit de nutrienti din cauza agriculturii intensive, trebuie sa fim mai atenti cu alimentatia noastra daca vrem sa ne completam necesarul de minerale si vitamine.

Metodele de agricultura organica imbunatatesc sansele de a obtine alimente mai bogate in nutrienti si este indicat sa te orientezi catre o alimentatie bazata in mare masura pe plante integrale, in detrimentul uneia bogata in alimente procesate, daca doresti sa obtii mai

multe beneficii.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Regleaza si imbunatateste zaharul din sange - Cromul este un mineral important pentru cei care au probleme cu zaharul in sange sau sufera de diabet. O alimentatie pe baza de plante este o modalitate foarte buna de a imbunatati zaharul din sange si de a combate diabetul de tip 2 intr-un mod mai natural.

Cromul ajuta la reglarea glucozei din corp si scade insulina, contribuind la utilizarea mai eficienta a carbohidratilor.

Ajuta la cladirea masei musculare - Cromul contribuie si la cladirea masei musculare cu mai mare usurinta datorita modului in care regleaza insulina si utilizeaza carbohidratii atat pe parcursul cat si dupa exercitiile fizice pentru energie si metabolism. Corpul are nevoie de carbohidrati complecsi (bogati in fibre) pentru a construi masa musculara slaba, dar daca zaharul nu e in limite normale, corpul nu-l poate folosi eficient.

In plus, interfereaza si cu modul in care insulina este folosita in celulele musculare, de aceea este foarte important sa mentii un nivel optim de zahar in sange inainte si dupa exercitiile fizice. Picolinatul de crom este considerata forma cea mai usor asimilabila, insa multe alimente contin crom, si poti beneficia de acestea, asa cum poti vedea mai jos.

Citește și: Cine este și câți ani are Dolunay Soysert, actrița care joacă rolul Neslihan Soysalan în noul serial „Inimă rebelă”. Iată cum arată aceasta la început de carieră- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

Reduce

presiunea arterial-
Cromul contribuie si la reducerea presiunii arteriale datorita reglarii insulinei. Cand nivelul de insulina creste pana se pierde controlul, apar si probleme cu tensiunea. Acest lucru creaza o stare de stres in corp si poate afecta grav inima daca acest lucru se intampla regulat. Trebuie sa-ti hranesti corpul cu alimente dense nutritiv si mai mult din surse vegetale, precum si sarace in sodiu. Sportul regleaza presiunea arteriala, precum si zaharul din sange si in cazul diabetului, asa ca fa miscare!

Pierderea in greutate si poftele - Multe persoane au reusit sa piarda in

greutate mai usor cu o dieta bogata in crom. Acest lucru se datoreaza modului in care acest mineral regleaza insulina din sange. O crestere brusca a insulinei din sange creaza senzatia de foame, chiar si atunci cand corpul este satul. Pentru ca nivelul de zahar are un impact mare asupra greutatii, este important sa consumi o alimentatie bogata in minerale, deoarece magneziu, fierul, zincul si cromul toate contribuie la senzatia de satietate, mentin zaharul in sange la nivele optime si/sau contribuie la utilizarea eficienta a carbohidratilor ca sursa de energie.
O alimentatie pe baza de plante este bogata in crom (si alte minerale) si este o modalitate naturala de mentinere a greutatii sub control fara regimuri stricte.
Citeste continuarea pe: www.viataverdeviu.ro



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Cine este și câți ani are Rojbin Erden, care joacă rolul Asi, în serialul „Inimă rebelă”, ce va începe din 2 octombrie la Kanal D! Iată care este a două mare pasiune a superbei actrițe, dincolo de platourile de filmare

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies