Reteta de sezon: Ciorba de oaie! Uite cum se prepara!

Reteta de sezon: Ciorba de oaie! Uite cum se prepara!
Reteta de sezon: Ciorba de oaie! Uite cum se prepara!

E musai sa folosesti pentru ea carne cu os (cotlet, coaste, ceafa). Pe de o parte pentru ca osul ajuta mult la aroma, pe de alta parte pentru ca bucata de carne de pe os e foarte frageda.

 

Pentru 8 portii ai nevoie de un kilogram de carne de felul acesta. Opareste-o trei minute in apa in care fierb boabe de piper si putina sare. Arunca apa si pune carnea in cinci litri de apa curata, rece. Lasa oala pe foc mic, o ora, fara capac.
urata si spala bine patru radacini de patrunjel, nu prea mari, o ceapa mare sau doua mai mici, o telina mica, o gulie cat un pumn de doamna, cinci-sase morcovi si doi cartofi.
Fa-le pe toate cubulete mici. Pune-le la fiert impreuna cu carnea (mai putin cartofii). Cand au fiert morcovii, pune si cartofii in oala. Opareste cinci rosii mari, da-le jos pielita si indeparteaza cotoarele. Paseaza-le sau marunteste-le cu cutitul, amsteca-le cu o lingura de boia dulce, o lingurita de sare, o jumatate de lingurita de piper abia zdrobit si 150 de mililitri de bors oparit (bors din sticla, nu din plic, pus pe foc si dat in clocot).
Pune-le in oala si mai lasa pe foc mic inca un sfert de ora. Pune in oala cateva frunze de patrujel, o mana de frunze de leustean tocate si doua-trei frunze de telina. Pune capacul si stinge focul.
Sursa: AdiHadean.ro

Pentru 8 portii ai nevoie de un kilogram de carne de felul acesta. Opareste-o trei minute in apa in care fierb boabe de piper si putina sare.

Arunca apa si pune carnea in cinci litri de apa curata, rece. Lasa oala pe foc mic, o ora, fara capac.

urata si spala bine patru radacini de patrunjel, nu prea mari, o ceapa mare sau doua mai mici, o telina mica, o gulie cat un pumn de doamna, cinci-sase morcovi si doi cartofi. Fa-le pe toate cubulete mici. Pune-le la fiert impreuna cu carnea (mai putin cartofii).
Cand au fiert morcovii, pune si cartofii in oala. Opareste cinci rosii mari, da-le jos pielita si indeparteaza cotoarele. Paseaza-le sau marunteste-le cu cutitul, amsteca-le cu o lingura de boia dulce, o lingurita de sare, o jumatate de lingurita de piper abia zdrobit si 150 de mililitri de bors oparit (bors din sticla, nu din plic, pus pe foc si dat in clocot). Pune-le in oala si mai lasa pe foc mic inca un sfert de ora.
Pune in oala cateva frunze de patrujel, o mana de frunze de leustean tocate si doua-trei frunze de telina. Pune capacul si stinge focul.

Sursa: AdiHadean.ro

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies