Masa de Paste, mai periculoasa decat cea de Craciun!

Masa de Paste, mai periculoasa decat cea de Craciun!
Masa de Paste, mai periculoasa decat cea de Craciun!

Consumate „ca haplea”, drobul, friptura sau stufatul de miel ne pot trimite la urgente!

Nu mai este foarte mult pana la Paste si, pentru multi dintre noi, un mare prilej de bucurie, pe langa simbolistica religioasa a Invierii Domnului, este ospatul alaturi de cei dragi. Nutritionistii ne avertizeaza insa asupra riscurilor

Peste mai putin de o luna, pe 12 aprilie, este Pastele si ne vom bucura cu totii de aceasta sarbatoare, mai ales ca ne vom strange la masa alaturi de cei dragi.

Asa cum este traditia, la noi, gospodinele se vor intrece in pregatirea celor mai delicioase preparate, multe dintre ele pe baza de miel, precum friptura, drob, ciorba sau stufat. Ei bine, carnea de miel poate fi extrem de periculoasa pentru sanatate, daca nu este consumata cu masura!

Mielul, plin de colagen, se digera greu

„Carnea de miel este extrem de grea. Se digera mai greu si este mai grasa decat cea de oaie, avand foarte mult colagen.
Asadar, romanii care se stiu cu probleme de sanatate, precum cele de ficat, boli cardio-vasculare si, mai ales, de colecist, sa stea departe de miel. De altfel, aceasta carne este periculoasa pentru toata lumea, mai ales ca, de Paste, gospodinele fac si ciorba – pe care eu, personal, nu o recomand, fiind extrem de grasa. Mai mult, se pregateste si friptura, si drob, si stufatul acela incredibil, care ar trebui preparat cu mai multa verdeata si fara sa fie calit.
Nu vreau sa se supere pe mine romanii care tin la aceste traditii, dar eu recomand evitarea, pe cat de mult se poate, a mielului”
, ne-a explicat doctorul nutritionist Corina Zugravu.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Pentru cine nu poate sta departe de carnea de miel, se recomanda, pe langa portiile mici, consumarea preparatelor din carne de miel fara garnituri, ci doar cu multe verdeturi si legume, pentru a ajuta la digestie.



„Problema si mai mare pe care o au romanii este ca Pastele dureaza trei zile si, in toata aceasta perioada, oamenii mananca astfel de preparate, la care adauga si mult alcool, ceea ce reprezinta un mare pericol. Un pahar de vin rosu nu omoara pe nimeni, dar excesul poate duce la afectiuni grave, precum pancreatitele, complicatii extrem de severe! In general, romanii se confrunta cu probleme digestive de Paste, precum diareea, colecistita sau colica biliara”, mai spune specialista in nutritie.

Sursa: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cum gătește Gabriela Cristea peștele, fără sare? Aceasta înlocuiește sarea cu un mix delicios! "O să încerc să pun foarte, foarte puțină sare aici, iar pe pește o să încerc să nu pun sare deloc!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies