Gard viu care creste rapid. O alternative foarte buna a gardului obisnuit!

Gard viu care creste rapid. O alternative foarte buna a gardului obisnuit!
Gard viu care creste rapid. O alternative foarte buna a gardului obisnuit!

Verdeata are efecte pozitive asupra psihicului uman, asa ca alegerea unui gard viu poate fi nu numai ecologica si durabila, ci si sanatoasa.

Daca vreti sa optati pentru o asemenea imprejmuire, va recomandam un soi de gard viu care creste rapid si este usor de intretinut.

Gardul viu Ulmus pumila este o planta cu frunze cazatoare, mici si lucioase si o coloratura de verde viu ce formeaza un gard natural de mare densitate. Deosebit de rezistenta, nepretentioasa, avand o crestere rapida si posibilitati de plantare cu cheltuieli reduse, aceasta specie se preteaza la orice fel de sol si conditii climaterice.

Pentru o crestere rapida, se recomanda ca planta sa fie udata regulat. Anual poate inregistra o crestere de 1,20 -1,30 m, timp in care isi croieste si un diametru dens, tufos. Inaltimea ei poate ajunge chiar si la cinci metri. In decurs de doi ani poate ajunge la inaltimea unui gard normal. Are o rezistenta crescuta la procesul de rarefiere si tundere, iar frunzele ei marunte permit realizarea oricarei forme.


Cum se planteaza Ulmus pumila Pentru a se prinde bine, se planteaza dupa primele ingheturi, incepand de la mijlocul lunii octombrie sau noiembrie, pana in momentul trezirii la viata a naturii (sfarsitul lui martie, inceputul lui aprilie). Daca la plantarea din toamna nu ramane timp pentru a aseza fiecare planta la locul potrivit, se pot sadi in grupuri, la 20 cm una de alta intr-un rand.
Poate fi plantat si in doua randuri. In primul an este indicat ca planta sa atinga o inaltime de maxim 1-1,2 m si sa aiba o densitate mare.

Beneficiile gardului viu Gardul viu Ulmus pumila celer este utilizat pentru delimitarea unei propietati, dar si pentru a amenaja o gradina. Dar beneficiile lui sunt multiple. Gardul viu absoarbe praful, umezeala, produce oxigen, fixeaza solul, are proprietatea de a izola si proteja contra zgomotului.
De asemenea, gardul viu protejeaza solul impotriva eroziunii vantului si a apei si absoarbe o anumita cantitate din apa de ploaie cazuta, asigurand filtrarea apei in adancimea solului.

Sursa: www.adevarul.ro



Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Cine este și câți ani are Rojbin Erden, care joacă rolul Asi, în serialul „Inimă rebelă”, ce va începe din 2 octombrie la Kanal D! Iată care este a două mare pasiune a superbei actrițe, dincolo de platourile de filmare

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies