Muzica potenteaza gustul unor preparate culinare. The Beatles se potriveste cu fish and chips

Muzica potenteaza gustul unor preparate culinare. The Beatles se potriveste cu fish and chips
Muzica potenteaza gustul unor preparate culinare. The Beatles se potriveste cu fish and chips

Cantecele trupei The Beatles se potrivesc de minune cu fish and chips - un preparat traditional britanic .

 

Cantecele trupei The Beatles se potrivesc de minune cu fish and chips- un preparat traditional britanic-, iar ariile interpretate de Luciano Pavarotti "fac minuni" in combinatie cu spuma de ciocolata, afirma autorii unui studiu, potrivit caruia muzica potenteaza gustul unor alimente.
Un studiu realizat de un profesor de psihologie de la Universitatea Oxford din Marea Britanie afirma ca anumite genuri muzicale pot sa potenteze gustul- inclusiv dulce, sarat si amar- din anumite preparate culinare, informeaza dailymail.co.uk.
Intensitatea ariei "Nessun Dorma", interpretata de celebrul tenor italian Luciano Pavarotti, reprezinta "acompaniamentul" perfect pentru spuma de ciocolata. Acordurile de pian din piesa "Autumn in New York", interpretata de cantareata de jazz Billie Holiday, potenteaza aroma autumnala a budincii de dovleac, scrie MEDIAFAX.
In restaurantul Ultraviolet din Shanghai, preparatul fish and chips (peste cu cartofi prajiti) este servit pe acordurile unor piese ale trupei The Beatles, iar in restaurantul El Celler de Can Roca din Girona, Spania, bezelele parfumate sunt servite impreuna cu inregistrari video ale fotbalistului Lionel Messi
in plina actiune pe teren, deoarece, spun cercetatorii, acele imagini si sunete reliefeaza si mai mult aroma de lamaie din acel desert.
Aceasta tehnica, denumita "asezonare digitala", se aplica si vinurilor, determinandu-i pe clientii unor restaurante sa consume cu pana la 15% mai mult alcool, daca acesta le este servit in acelasi timp cu o muzica potrivita.
Cercetatorii au descoperit ca oamenii apreciaza mult mai mult buchetul unui vin atunci cand acesta vine "la pachet" cu muzica potrivita.
Astfel, "Cvartetul de coarde Nr.1 in Do Major", de Piotr Ilici Ceaikovski, potenteaza de minune buchetul vinului Chateau Margaux 2004, iar "Cvartetul pentru flaut in Do Major", de Wolfgang Amadeus Mozart, ar trebui ascultat savurand un pahar de vin Pouilly-Fumé.
Charles Spence, profesor de psihologie comportamentala la Universitatea Oxford, autorul studiului, a explicat pentru The Observer ca gustul nu reprezinta un element atat de dominant, dupa cum ar crede multi oameni, in ceea ce priveste aprecierea unui preparat alimentar, pentru ca urechile oamenilor transmit la randul lor mesaje subliminale papilelor gustative.

Cantecele trupei The Beatles se potrivesc de minune cu fish and chips- un preparat traditional britanic-, iar ariile interpretate de Luciano Pavarotti "fac minuni" in combinatie cu spuma de ciocolata, afirma autorii unui studiu, potrivit caruia muzica potenteaza gustul unor alimente.

Un studiu realizat de un profesor de psihologie de la Universitatea Oxford din Marea Britanie afirma ca anumite genuri muzicale pot sa potenteze gustul- inclusiv dulce, sarat si amar- din anumite preparate culinare, informeaza dailymail.co.uk.



Intensitatea ariei "Nessun Dorma", interpretata de celebrul tenor italian Luciano Pavarotti, reprezinta "acompaniamentul" perfect pentru spuma de ciocolata. Acordurile de pian din piesa "Autumn in New York", interpretata de cantareata de jazz Billie Holiday, potenteaza aroma autumnala a budincii de dovleac, scrie MEDIAFAX.

In restaurantul Ultraviolet din Shanghai, preparatul fish and chips (peste cu cartofi prajiti) este servit pe acordurile unor piese ale trupei The Beatles, iar in restaurantul El Celler de Can Roca din Girona, Spania, bezelele parfumate sunt servite impreuna cu inregistrari video ale fotbalistului Lionel Messi in plina actiune pe teren, deoarece, spun cercetatorii,
acele imagini si sunete reliefeaza si mai mult aroma de lamaie din acel desert.

Aceasta tehnica, denumita "asezonare digitala", se aplica si vinurilor, determinandu-i pe clientii unor restaurante sa consume cu pana la 15% mai mult alcool, daca acesta le este servit in acelasi timp cu o muzica potrivita.

Cercetatorii au descoperit ca oamenii apreciaza mult mai mult buchetul unui vin atunci cand acesta vine "la pachet" cu muzica potrivita.
Astfel, "Cvartetul de coarde Nr.1 in Do Major", de Piotr Ilici Ceaikovski, potenteaza de minune buchetul vinului Chateau Margaux 2004, iar "Cvartetul pentru flaut in Do Major", de Wolfgang Amadeus Mozart, ar trebui ascultat savurand un pahar de vin Pouilly-Fumé.

Charles Spence, profesor de psihologie comportamentala la Universitatea Oxford, autorul studiului, a explicat pentru The Observer ca gustul nu reprezinta un element atat de dominant, dupa cum ar crede multi oameni, in ceea ce priveste aprecierea unui preparat alimentar, pentru ca urechile oamenilor transmit la randul lor mesaje subliminale papilelor gustative.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies