Medicul nutritionist Mihaela Bilic iti da cateva sfaturi pretioase pe pagina sa de Facebook.
"Cand un adult e supraponderal putem spune ca e pe proprie raspundere, ca si-a facut-o cu mana lui. Insa cand vine vorba de copii, tragedia e mult mai mare pentru ca kilogramele in plus sunt vina parintilor.
Un copil e crescut de familie, nu face ce-l taie capul, deci ideile, obiceiurile, tot ce tine de viata lui are amprenta pregnanta si definitiva a conceptiilor parintilor.
Iar aici lucrurile sunt greu de schimbat si influentat.
Alimentatia copiilor trebuie sa fie bazata pe grasimi (55%), nu pe proteine. Majoritatea cred ca un copil bine crescut inseamna hranit cu carne in fiecare zi, insa laptele il aleg degresat de frica ingrasatului:( Atata au fost diabolizate grasimile incat parintilor le e frica sa le mai dea celor mici. Mare greseala!
Inca de la nastere sugarul are nevoie mai ales de grasimi, proteinele vin mai tarziu, dupa 1an si nici atunci in exces.
Laptele integral si untul nu trebuie sa lipseasca din dieta copiilor, la fel pestele gras, oul, branza, fructele oleaginoase (nuci, alune, migdale). Cat despre alimentele procesate recomand moderatia, decat biscuiti, patiserie si prajiturele, mai bine o banala felie de paine cu unt si gem!", scrie medicul pe pagina de Facebook.
Medicul nutritionist Mihaela Bilic iti da cateva sfaturi pretioase pe pagina sa de Facebook.
"Cand un adult e supraponderal putem spune ca e pe proprie raspundere, ca si-a facut-o cu mana lui.
Insa cand vine vorba de copii, tragedia e mult mai mare pentru ca kilogramele in plus sunt vina parintilor.
Un copil e crescut de familie, nu face ce-l taie capul, deci ideile, obiceiurile, tot ce tine de viata lui are amprenta pregnanta si definitiva a conceptiilor parintilor. Iar aici lucrurile sunt greu de schimbat si influentat.
Alimentatia copiilor trebuie sa fie bazata pe grasimi (55%), nu pe proteine.
Majoritatea cred ca un copil bine crescut inseamna hranit cu carne in fiecare zi, insa laptele il aleg degresat de frica ingrasatului:( Atata au fost diabolizate grasimile incat parintilor le e frica sa le mai dea celor mici. Mare greseala!
Inca de la nastere sugarul are nevoie mai ales de grasimi, proteinele vin mai tarziu, dupa 1an si nici atunci in exces. Laptele integral si untul nu trebuie sa lipseasca din dieta copiilor, la fel pestele gras, oul, branza, fructele oleaginoase (nuci, alune, migdale).
Cat despre alimentele procesate recomand moderatia, decat biscuiti, patiserie si prajiturele, mai bine o banala felie de paine cu unt si gem!",
scrie medicul pe pagina de Facebook. Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro